De boerka

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Een verbod op het dragen van bepaalde kleding (boerka’s) daarmee frustreer je mensen die deze kleding graag willen dragen. En dat is niet af en toe een frustratie, maar je frusteert iemand dagelijks. Dat zou men zich in de eerste plaats moeten realiseren. Een aantal mensen zegt dat het verboden moet worden omdat het in strijd is met de gelijkheid van man en vrouw. Maar dat is in het geheel niet waar, want mannen mogen volgens de Nederlandse wet ook een Boerka dragen, dus het is slechts een inperking van de vrijheid. Waarom kunnen we nou niet simpelweg tolereren en wennen aan het idee dat er mensen zijn die anders zijn. Spreek desnoods die mensen die ze dragen er vriendelijk op aan als je vind dat ze dat niet zouden moeten dragen. Een harmonieuze samenleving bestaat bij de gratie van gedeelde normen en waarden en het respecteren van de ander en die samenleving bereik je alleen door de mensen te overtuigen van het belang van die normen en waarden, niet door mensen het leven moeilijk te maken. Het loopt helemaal de verkeerde kant op wanneer mensen niet meer zichzelf mogen zijn. En vanuit het oogpunt van terrorisme is het ook zeker niet goed, want een gefrustreerde terrorist telt voor twee! Naar aanleiding van: Is een boerkaverbod een goede zaak? (NRC weblog)

Reageren

5 reacties op “De boerka

  1. Jij hebt helemaal geen duikpak.

    Iemand moet sowieso capabel zijn binnen de functie die hij uitvoert. Werkgevers kunnen iemand afwijzen omdat deze niet voldoet aan de functie-eisen. Bij voorkeur dan wel meteen bij de sollicitatie, tenzij iemand zich binnenloodst als een paard van Troje en dit punt niet noemt (en niet met boerka binnenkomt) bij de sollicitatie. Het moet dan wel zo zijn dat iemand ook echt minder kan functioneren met een boerka, dus in beroepen waar communicatieve eigenschappen een rol spelen. Als iemand om de boerka wordt afgewezen bij een kantoorbaan (zonder klantcontacten) is dit ongewenste discriminatie wat mij betreft. In de openbare ruimte vind ik dat mensen vrij moeten blijven in hoe ze zich kleden en al helemaal als dat vanuit een bepaalde overtuiging gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

De Laatste Puzzel van 2023

Naast de bekende Dr Denker puzzel is er ook De Laatste Puzzel van Robert van der Meer. Deze rebuspuzzel is ook zeker de moeite waard. Onder dit bericht mag je per rebus om hints of tips vragen en help je medepuzzelaars ook een handje door deze te geven. Maar geef niet te veel prijs

Dr Denker kerstpuzzel 2023

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2023. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr. Denker 2023 Opwarmers

Bijna is het weer zover, enkele weken na Sinterklaas in het weekend net voor de Kerst, de brievenbus klappert al vroeg in de morgen, en de krant met de 40 rebussen kan weer op tafel. Maar voordat het zover is, kunnen we alvast van start. Pak een lekkere warme choco en we kunnen ons alvast