Het vierde kwartaal

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

biopsychologie boekDit kwartaal volg ik het vak Biopsychologie. Het gaat over fysische/biologische basis waarop ons psychologisch handelen gestoeld is. Kortom veel stof over hersengebiedjes, neuronen, neurotransmitters. Wat mij betreft is dat veel te specifiek voor iemand die KI studeert. Wat heeft mijn opleiding nu met bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson te maken. Ik denk ook dat het vak daardoor moeilijker voor ons is aangezien het beter aansluit op de opleiding en belevingswereld van de psychologiestudenten. Desalniettemin wel een interessant vak (colleges soms wel wat slaapverwekkend) en colleges vanuit Pathé is ook niet verkeerd. Toch vind ik dus dat de tentamenstof voor KI-ers zou moeten afwijken van dat voor de psychologieopleiding ofwel dat de opleiding KI het vak zelf zou moeten geven (maar dat zal uit kostenoverweging wel niet gebeuren).

Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen