Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

amelie bedamelie kabouteramelie konijn

amelie dvd coverAlweer een tijdje terug, met mijn verjaardag voor de tweede keer de film Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain gekeken. De film gaat over het leven van Amelie Poulain en beschrijft daar uit een aantal enigszins absurde doch alledaagse voorkomens. Amelie creëert haar eigen werkelijkheid en speelt een actieve regelende rol met de karakters in de wereld om haar heen. Als het op haar eigen leven aan komt is ze veel minder assertief, maar...

Echt een prachtige film omdat deze zeer goed gemaakt is, de beelden zijn zeer sprekend en de situaties herkenbaar. De film is een ode aan het mooie van het leven. Bovendien is de ondersteunende muziek van Yann Tierssen prachtig. Ook het gebruik van een voice-over kan ik erg waarderen, dat zou men vaker moeten gebruiken in films. Je moet de film echter niet te vaak zien, want dan wordt het uitvergrootte gewone, steeds gewoner.

Mijn oordeel: 8.5

amelie lepelamelie paraplu

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen