Swarm Robotics

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

groepje robots explorerende robotsIn het National Geographic Magazine van deze maand - ik ben daar abonnee van - stond een artikel over Swarm Intelligence. Swarm Robotics, een beetje op de grens van Artificial Life en Distributed Systems zijn robots die samenwerken alsof zij één geheel vormen. Waarbij de robots zich onderling vaak niet bewust zijn van het grote geheel. Zo laat men bijvoorbeeld een groep robots samenwerken om een bedrijfspand te doorzoeken. De systemen zijn min of meer geïnspireerd door de natuur, zoals bij een zwerm vogels die zich automatisch uitlijnen als ze in een groep vliegen, zonder dat ze zich echt bewust zijn van hun positie in het geheel. Het artikel is goed leesbaar, ook voor mensen die vrijwel niet van robots weten. Ik heb het als PDF op de website gezet.

Lees een deel van het artikel (pdf, ruim 6MB)

Impressies van zwermgedrag (NGM)

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen