Eerste week

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Ik zit nu sinds bijna een week in Engeland. Afgelopen vrijdag ben ik vertrokken vanaf Eindhoven airport naar Stansted, ik zat bij het raampje, dus ik kon mooi uitkijken over de wolken en over Nederland en later Engeland. Aangekomen in Stansted moest ik een eindje lopen naar de bagage en daar zo'n kwartier op wachten. Vervolgens 3 uur op de trein wachten omdat een ticket voor de daluren een stuk goedkoper is dan een ticket 's ochtends (3 x zo goedkoop), het ticket afhalen was erg eenvoudig, alleen je credit card insteken. Er was netjes een plekje voor me gereseveerd en de zittingen in de trein zijn echt een stuk beter dan in Nederland (zelfs een tafeltje). In Leicester aangekomen moest ik naar Grange Court, de flat waarin ik tijdelijk verblijf. Een aardige wandeling van 20 minuten, waar ik uiteindelijk 30 minuten over deed omdat ik te ver liep. En dat met mijn 25kg bagage. Aangekomen daar bleek dat ik mijn sleutel eerst bij het huisvestingsbureau moest afhalen, want de hall manager was al vertrokken. Bij het huisvestingskantoor was het druk en ik kreeg dan ook zo de sleutel mee, zonder dat ik hoefde te betalen. Betalen zou maandagmorgen dan gebeuren. Zaterdag ben ik de stad in geweest, met de student die ik ontmoette toen ik aankwam bij Grange Court (Opor). Veel populaire kroegen wel, maar iets met live rock muziek konden we niet zo 1 2 3 vinden. Uiteindelijk bij een bar/restaurant terecht gekomen, waar een pilsje maarliefst 3.90 pond kostte. Nee, Engeland, is niet echt goedkoop. In de buurt heb ik echter ook een pub gevonden die maar 2 pond vraagt voor een pint.

Een beetje behelpen eerst, ik had geen pannen, geen schaar, etc. Dus dan maar een diepvriespizza, of baked beans klaarmaken in een mok in de magnetron, evenals noodles. Of de mok wel zo magnetrongeschikt is betwijfel ik, maar je moet wat. Nu heb ik pannen gekocht bij de Aldi (wel een half uur lopen). De tweede keer ben ik maar terug gegaan met een dubbeldekker bus, maar ja die brengt je ook maar tot op de helft. Gister een rijstgerecht, vandaag denk ik een maaltijdsoep. Helaas heb ik nog geen blikopener. Bovendien heb ik geen internet, en dat mis ik wel. Niet even een online game, chatten of uiteraard, web development (of bloggen). Een filmpje kijken kan dan natuurlijk nog wel en dat doe ik dan ook regelmatig. Maar geen Sylvia die met mij mee kijkt.

Maandag had ik een introductie van de universiteit, over veiligheid, services, afdelingen, etc. Dinsdag een toets om te bepalen op welk niveau je Engels beheerst. Sinds woensdag zijn er Engelse lessen. Voor 10 september moeten we o.a. een presentatie doen en een essay schrijven. Het robotlab heb ik ook al even bekeken, ziet er netjes uit, AIBO's, pioneers, etc, grote pc schermen. In de bibliotheek kan ik zo af en toe internetten, de bibliotheek is vanaf oktober 24 uur per dag geopend (nu nog tot 21:30). Kijk dat zijn nog eens openingstijden ;-).

Als ik permanent internet heb (op mijn kamer), wanneer ik verhuis naar Bede Hall, zal ik eens vaker bloggen.

Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen