De Nachtwacht

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

night watch / nochnoy dozorDe Nachtwacht, het bekende schilderij gemaakt door Rembrandt van Rijn in de 17e eeuw. Boeken worden zo af en toe verfilmd, maar hoe zit dat met een schilderij. Nou nee, Nochnoy Dozor is niet gebaseerd op het schilderij. Of het gebaseerd is op het boek weet ik niet. Ik was alweer vergeten dat ik de film eerder had gezien, maar getuige Sylvia's deviant art profiel was het haar favoriete film, dus ging ik daar maar eens even voor zitten.

nochnoy dozorDe film begint op het slagveld, waardoor je zou vermoeden dat het een doorsnee gevechtsfilm is, maar dat is het niet. Al kort na het historische slagveld verandert de scene naar het hedendaagse Moskou. De film gaat over de strijd tussen de goede krachten van de dag en de donkere krachten van de nacht. Op zich niet zo verrassend. De manier van filmen is wel origineel en deed me m.n. aan het begin even aan Amelie denken. Ook de ontknoping was wel origineel, de stijl is best aardig. Toch vond ik de film niet heel erg goed, het was wat gefragmenteerd, iets te simpel. Mijn beoordeling voor de film is dan een 6.3. De Engelse ondertitels hielden er ook halverwege mee op, en het alternatief was nauwelijks te synchroniseren, ik had dan gelukkig wel Nederlandse ondertitels, maar Chaekith kon die vanzelfsprekend niet zo waarderen.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen