Chocolat

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

poster chocolatOp aanraden van Nikhil heb ik eergisteren de film Chocolat gekeken. De film heeft een sprookjesachtige, maar ook realistische sfeer. Soms is het wat te fragmentatisch, wat te simpel qua verhaallijn, maar de beelden, muziek en dus de sfeer in het geheel maakt zoveel goed dat ik de film toch met een 8.0 beoordeel. Op 8weekly wordt de film alsvolgt omschreven (ingekort om de plot niet te verklappen):

Het ingeslapen Franse dorpje Lansquenet wordt wakkergeschud door de komst van Vianne Rocher (Juliette Binoche) en haar dochtertje Anouk. Vianne begint tot grote opschudding van de conservatieve dorpelingen een chocolaterie.

dorpDe burgemeester "Comte de Reynaud" van het dorp is daar niet blij mee. In zijn dorp heerst een zuivere christelijke moraal waar niet mee gespot dient te worden. In Vianne ziet hij een godslasterlijke vrouw die grenst aan het hekserige. Haar chocolaterie doorbreekt de eeuwenlange lijn van een doortimmerd patriarchaat. Als het aan de Comte de Reynaud ligt vertrekt Vianne zo snel mogelijk uit zijn dorp, hij wil haar daarmee wel een handje helpen...

Ondanks de tegenwerkingen van de Comte blijft Vianne vechten voor haar plaats in de gemeenschap. De burgermeester roept op tot een boycot tegen Vianne; in zijn dorp geen alleenstaande moeder die bovendien tornt aan zijn gezag. Onder het Credo "Boycot Immorality" hoopt hij Vianne zo snel mogelijk uit zijn dorp te verdrijven.

chocolateriebanier

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen