Druk, druk, druk

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Er is weer een hoop te doen, de laatste weken voor de vakantie (en de eerste week daarna). Bovendien komen de examens ook na de vakantie. Voor alle vier hoofdonderdelen van dit semester, CI Research Methods, Fuzzy Logic, AI Programming en Mobile Robots moet er werk ingeleverd worden.

latex editorVoor CI (Computational Intelligence) Research Methods moeten we een Research Proposal schrijven in LaTeX. Zeg maar een voorstel tot een onderzoeksproject om daar financiering voor te kunnen krijgen.

fuzzy logic with matlabVoor Fuzzy Logic is het de bedoeling dat we in Matlab een Fuzzy Inferencing System ontwikkelen voor een toepassing naar keuze. Een FIS maakt keuzes op basis van kenmerken die in een zekere mate van toepassing zijn op het probleem (dat in tegenstelling tot klassieke logica, waar iets ofwel van toepassing is, ofwel in het geheel niet). Bovendien moeten we een rapport schrijven om de keuzes in het systeem te onderbouwen en de resultaten van alternatieven te presenteren.

swi prolog logoVoor AI Programming is het de bedoeling dat we software ontwikkelen in Prolog om opdrachten in natuurlijke taal om te zetten naar MS DOS commando's. Bv. "Verwijder al mijn bestanden op de diskette" en het systeem zou dat om moeten zetten naar "del a:\*.*" of zoiets. Ook hier is het de bedoeling dat we e.e.a. in een rapport presenteren.

robotlab cciEn tenslotte, waarschijnlijk het meeste werk, de opdracht voor Mobile Robots. De opdracht is een behaviour based (gedragsmatig) subsumptie-architectuur te implementeren op de AIBO en vooraf een literature review (literatuuronderzoek) te doen naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. Overigens je kan dit ook met de LEGO robot doen. De LEGO robot heeft meer restricties, maar is wel eenvoudiger. Met de LEGO robot hebben we al wat ervaring, maar de AIBO wil ik ook zeker leren kennen. Een subsumptie architectuur is opgebouwd uit lagen, waarbij elke laag verantwoordelijk is voor een bepaald soort gedrag. De onderste laag is verantwoordelijk voor het meest basale gedrag (bv. het vermijden van obstakels, of het (voorwaarts) bewegen). Hogere lagen zijn verantwoordelijk voor zaken als planning. De robot dienst op een ondergrond voorzien van gekleurde lijnen voedsel te kunnen vinden (patroon van lijnen), een S-vorm te volgen in één richting en een baken in een bep. kleur te vinden en daar te stoppen. De literature review, de implementatie dienen weer opgeleverd te worden middels een rapport. Daarnaast is er uiteraard een presentatie van de implementatie.

Eén en ander dient dus geïmplementeerd en gerapporteerd te worden voor de kerstvakantie (14 dec). Ik hoef me dus niet te vervelen ;-).

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen