Wie is De Mol?

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Wie is de Mol 2008 kandidaten

Het weer is zover, een nieuw seizoen is gestart van Wie is de Mol. Eigenlijk heb ik het nooit zo op van die reality programma's, maar Wie is de Mol prikkelt de nieuwsgierigheid, het puzzelen en actief bezig zijn, de psychologische spelletjes, dat zijn dingen die me aanspreken. Het past in mijn jarenlange speurtoch liefhebberij. En ja wie is nu die mol, aan mij kun je het beter niet vragen, ik heb er alle jaargangen nog fenomenaal naastgezeten. Je kunt er ook niet veel van zeggen, want wat voor de mol geldt geldt voor elke deelnemer, de dubbele bodem blijft zich herhalen. De deelnemers worden graag voor mol aangezien en de mol wordt liever als deelnemer aangezien. De mol heeft voorkennis, dat wel, en nu was er 1 kandidaat die vroeg of er eerst aan de welkomstborrel geroken mocht worden. Ook wist de mol waarschijnlijk hoe zoveel mogelijk geld uit de pot te krijgen bij het jokerspel en Georgina verkreeg daarbij 3 jokers en deed deze weg tegen 100 euro per joker uit de pot. En verder vind ik Edo wel een kandidaat, hij was lekker aan het socializen en laat een ieder zich bij hem op zijn gemak voelen, dat lijkt me ook een strategische positie als mol. Dat zijn dus mijn 3 nominaties 'so far'. Iemand nog theorieën, reageer, leef je uit. 😉

Jammer dat Angela Groothuizen het niet meer presenteert trouwens en ik vind het ook wel jammer dat er weer grote overeenkomst zit in de spelopzet. Ik zou zeggen leef je uit redactie en verzin originele opdrachten, verras ons kijkers.

Reageren

3 reacties op “Wie is De Mol?

 1. Kijkcijfers: record aantal kijkers voor 'Wie is de Mol?'
  4 januari 2008

  'Wie is... de Mol?' (AVRO)Het AVRO-programma Wie is de Mol? heeft afgelopen donderdag een record aantal kijkers bereikt. Maar liefst 1,8 miljoen mensen zagen hoe BNN-presentator Nicolette Kluijver als eerste het spel moest verlaten. Het is daarmee de best bekeken aflevering ooit. Vorig jaar keken er wekelijks gemiddeld 1,3 miljoen mensen naar Wie is de Mol?

  Gisteravond ging een nieuwe serie van start. Annette van Trigt, Coen Swijnenberg, Dennis Weening, Edo Brunner, Georgina Verbaan, Nicolette Kluijver, Patrick Martens, Joris Linssen, Regina Romeijn en Dunya Khayame stortten zich in het grote avontuur en vertrokken samen met presentator Pieter Jan Hagens naar Mexico op jacht naar de pot én naar de mol.

  De opdrachten zijn net als in voorgaande jaren spectaculair, angstaanjagend of ontroerend, maar altijd intrigerend. Er wordt een beroep gedaan op inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht, lef en bovenal op mensenkennis. Onder leiding van Pieter Jan Hagens voeren de kandidaten tien weken lang deze opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol – een saboteur - in hun midden wordt dit in Mexico weer een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen is er ook met deze tien bekende Nederlanders niet altijd bij. Want hoeveel vreugde er ook is over het slagen van een opdracht, de dreiging van de mol blijft aldoor voelbaar. Wie van hen de mol is houdt ook de kijker continu bezig, want de slimme kijker zal kunnen ontdekken waar en hoe de mol heeft gesaboteerd.

  Het programma heeft door de jaren heen een trouw kijkerspubliek opgebouwd. Het wordt versterkt door internet en radio. De internetsite wieisdemol.avro.nl werd vorig jaar wekelijks maar liefst 1 miljoen keer bezocht. Op deze site staan de dagboeken van De Mol én van de afvaller, extra fotomateriaal, hints en een beschrijving van de opdrachten. Ook kan de bezoeker hier zelf de test maken die de kandidaten hebben moeten invullen en is er volop ruimte voor discussie over de kandidaten in het forum. Elke vrijdag is de afvaller van de avond daarvoor te horen bij AVRO Schiffers.fm op Radio 2.

  Tot slot heeft Wie is de Mol? eigen events, hyves en fanclubs die onder meer speciale dagen voor hun leden organiseren.

  'Wie is de Mol?', wekelijks bij de AVRO op donderdag om 20.30 uur op Nederland

 2. Ik denk dat Edo de mol is, Joris zou kunnen idd, Dunya heb ik in het begin wel verdacht maar nu niet meer, ze gaf zelfs de aanwijzing hoe de foto om te draaien en dat droeg aanzienlijk bij aan het slagen van de opdracht. Het hangt natuurlijk nogal af van de strategie van de mol, ik zou als mol helemaal niet proberen veel opdrachten te verzieken omdat de kans dat niemand het doorheeft aan het einde dan wel heel gering wordt (en dan krijg je het geld immers helemaal niet), maar in het verleden waren er toch veel molacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen