Bimbo's en Boerka's

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Het is alweer een tijdje terug dat het werd uitgezonden, maar vandaag, mede naar aanleiding van het televisiemoment van het jaar en de commotie daaromtrent heb ik Bimbo's en Boerka's bekeken. Voor een ieder die het nog niet gezien heeft, raad ik zeker aan het eens te bekijken, het programma legt de vinger op de zere plek, een aantal zeer actuele vooral aan religie of cultuur gerelateerde stellingen worden besproken. Ook Hans Teeuwen was van de partij en hoewel ik hem soms inderdaad vrij kwetsend vond, ben ik het zeer met hem eens. Ik ga hem dan ook steeds meer waarderen. Een ding wat ik jammer vond is dat hij ontkende een doel te hebben met de provocaties, terwijl mijns inziens provocaties wel degelijk ten doel hebben mensen bij elkaar te brengen! En hulde aan het tv-moment van het jaar, zowel de grote donorshow en het fragment van Hans Teeuwen wonnen, beide vond ik dit erg geslaagde acties.

Reageren

Eén reactie op “Bimbo's en Boerka's

  1. Ik ben een grote voorstander van vrijheid van meningsuiting. Het behoort tot de fundamenten van dit land. Je mag hier in alle vrijheid je religie beleven en anderen mogen kiezen niet religieus te zijn. Waar ik bang voor ben is dat religieuze instanties (met name de Islam) vervolgens de vrijheid waar ze zef graag gebruik van maken willen inperken. Het ideaal van veel religies is iedereen te bekeren tot hun standpunt. Zowel de heilige boeken van het Christendom als van de Islam spreken zelfs over het dwingen van mensen om voor God of Allah te kiezen. (Zie Lucas 14: De gelijkenis van de verontschuldigingen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen