Noorderlicht Nieuws

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

BigDog robotTerug van weggeweest, Noorderlicht (Nieuws). Het was al een tijd van de buis, Noorderlicht, het wetenschapsprogramma van de VPRO, maar het is weer terug in een nieuwe format, met wel ja waarom ook niet, Georgina Verbaan. De presentatie, niet achter een desk (ten minste niet aan het begin) is even wennen, aan een tafel presenteren vind ik toch geslaagder. Het programma put vooral uit wetenschapsfeitjes. Het was leuker geweest als e.e.a. in de studio werd uitgelegd om het wetenschapsnieuws te duiden. Maar het programma doet zeker niet onder voor alternatieven zoals Nieuwslicht en is wat mij betreft zeker de moeite waard om te kijken. De pogingen om te vliegen waren erg komisch, helaas kwam de Archytas' huiten duif niet in beeld, maar ja daar was ongetwijfeld geen beeldmateriaal van (dat kan toch ook helemaal niet). Overigens zou het erg leuk zijn als ze in zo'n geval een animatiefilmpje zouden gebruiken zoals je die wel ziet bij Twee voor Twaalf (mijn favoriete quiz, op de wetenschapsquiz na). Komende week komt volgens mij ook AIBO aan bod, de robothond waarvan ik er één in mijn kamer heb staan, maar waar ik nog nauwelijks software voor heb geschreven. Op het ogenblik werk ik met LEGO robots en ook dat klinkt makkelijker dan dat het is kan ik je verzekeren, maar het is zeker eenvoudiger dan de software voor AIBO. In de aflevering (1e of 2e) die ik laatst zag was ook aandacht voor de robot BigDog, een soort van ezel op vier poten, welke je hier ziet op het plaatje. Dat is echt knap werk, de robot is zeer flexibel en weet zijn evenwicht goed te bewaren en dat is best lastig om real time om te gaan met dynamica.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen