Hello, Goodbye... Mr. President.

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Zijn laatste dagen (nou ja nog ruim een half jaar) en dan is het gedaan met het entertainment van onze vriend uit Amerika. Jammer, maar het beste voor de mensen die er wonen, want de recessie is not far away. Maar als economische steun heb ik mijn nieuwe geheugen over laten komen uit de USA. En na Fitna vraag ik me af wanneer we weer een boodschap van onze grote vriend uit Tora Bora kunnen verwachten.

En mijn voorlopige prognose is dat Hillary het niet gaat halen, Amerikanen verkiezen toch een man boven een vrouw. Dus Obama wint de voorverkiezingen en ik denk dat hij ook wel zal winnen van de republikeinen. Jammer dat hij niet achter de man die, 'God damn America' voor hun beleid predikte, bleef staan. Maar ja verstandig was het wel. De boodschap is duidelijk.

Reageren

3 reacties op “Hello, Goodbye... Mr. President.

 1. Wat heeft Marshall met Bush te maken? Wederopbouw is heel wat anders dan oorlog voeren! In geen geval is dergelijke hulp dus een excuus om nu je macht te misbruiken om oorlog te voeren. Noch zou Europa om die reden haar principes te grabbel mogen gooien. Het is treurig dat het leiderschap in Europa zo matig is dat er nauwelijks een weerwoord is tegen de US.

  • Daarbij is aan te tonen dat het Marshall-plan niet voor de eocnomische opbouw zorgde, slechts voor een veramerikansering van (West-)Europa. Franse films kregen bijvoorbeeld geen kans meer, Coca-cola importvoordelen.
   Voor een economische opgang heeft het niet gezorgd. Japan, dat het zonder Marshall-steun moest doen, bereikte een zelfde groei als de Marshall-landen. Ook is dit te zien aan het BNP van bijvoorbeeld Frankrijk in 1948 tov de Marshall-gelden.
   Plus natuurlijk de veel grondliggender argumenten die Roderik al aanhaalde.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.