Guantánamo Bay

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

In The Guardian today:
The former head of interrogations at Guantánamo Bay found that records of an al-Qaida suspect tortured at the prison camp were mysteriously lost by the US military, according to a new book by one of Britain's top human rights lawyers.

Retired general Michael Dunlavey, who supervised Guantánamo for eight months in 2002, tried to locate records on Mohammed al-Qahtani, accused by the US of plotting the 9/11 attacks, but found they had disappeared.

The records on al-Qahtani, who was interrogated for 48 days - "were backed up ... after I left, there was a snafu and all was lost", Dunlavey told Philippe Sands QC, who reports the conversation in his book Torture Team, previewed last week by the Guardian. Snafu stands for Situation Normal: All Fucked Up.

Saudi-born al-Qahtani was sexually taunted, forced to perform dog tricks and given enemas at Guantánamo.

More about Guantánamo Bay on the Amnesty International web site [dutch]

Reageren

Eén reactie op “Guantánamo Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen

Minder, minder, minder

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vandaag in met een verlaging van de maximumsnelheid in de bebouwde kom van 50 naar 30km/h. Dit op basis van het 'feel good'-argument dat we het aantal verkeersdoden willen verlagen. Minder snelheid, minder doden, minder plezier/vrijheid, minder, minder minder dus. Een argument dat we vaak horen van

Doordenker Paaspuzzel

Nog niet uitgepuzzeld, er staan nu na de pasen weer dagelijks Dr Denker rebussen in de krant (Dagblad van het Noorden), maar er is ook nog een Paaspuzzel die je wellicht nog niet kent, de Doordenker Paaspuzzel van Matthijs Zwinderman. Deze vind je hier: https://matth-ijs.nl/paaspuzzel/ Veel puzzelplezier. Hints/tips delen mag maar ik heb zelf ook

Meester Meesters CORONA-puzzel

De wereld is een beetje anders momenteel en de Meesters dachten dat een aanvullende vrijetijdbesteding wel op zijn plaats was. Een onverwacht (en niet gepland) idee, vergelijkbaar met een virus dat opeens opdoemt. Wie weet verspreidt de puzzel zich net zo snel? Op afstand overlegden de meesters, een nieuw verschijnsel dat nog wel even stand