Groene innovatie

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Wasmachine op je wc

Weet je wat pas echt handig is? Juist ja, een wasmachine op je WC. Dat is precies wat Sevin Coskun in Turkije heeft bedacht, wel ja eens een keer niet de japanners voor de verandering. Niet alleen bespaard het je ruimte in de badkamer, het is bovendien milieuvriendelijk doordat het waswater wordt herbruikte voor het doorspoelen van het toilet. Bovendien is het makkelijker inladen daar je niet hoeft te bukken om bij de klep te komen, wel moet je je was natuurlijk niet in de toiletpot laten vallen, alhoewel, daar zit natuurlijk ook waswater in.

Coskun dingt met dit concept mee voor de duurzaamheidsprijs 'Greener Gadgets Design Competition 2008'. Of hij zal winnen, ik denk het niet. Schone was met een toch doorgaans smerig toilet, dat gaat volgens mij niet samen. Je kunt natuurlijk je wasmachine ook gewoon een verdieping hoger plaatsen en hetzelfde concept implementeren bij je in huis. Volgens mij gebeurt iets dergelijks ook bij sommige gebouwen.

Behalve washUP zijn er meer slimme gadgets die meedingen naar de prijs. Zo is er de stekkerdoos met een pedaal om je stekker te ontkoppelen, de zichzelf opladende mp3 speler, een intelligente douchekop (die je waterverbruik aangeeft) of de koelkast die met de restwarmte je eten ook kan opwarmen. Voor deze en overige gadgets kun je kijken op de core77 website.

Reageren

2 reacties op “Groene innovatie

  1. Die Steve weet het wel te bedenken. Vind de uitvoering wel erg gaaf gedaan. Die douche kop maakt volgens mij wel kans aangezien iedereen momenteel actief is qua "alle groener"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

Dr Denker 2022 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.

Dr Denker kerstpuzzel 2022

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2021. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr Denker 2021 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.