Groene innovatie

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Wasmachine op je wc

Weet je wat pas echt handig is? Juist ja, een wasmachine op je WC. Dat is precies wat Sevin Coskun in Turkije heeft bedacht, wel ja eens een keer niet de japanners voor de verandering. Niet alleen bespaard het je ruimte in de badkamer, het is bovendien milieuvriendelijk doordat het waswater wordt herbruikte voor het doorspoelen van het toilet. Bovendien is het makkelijker inladen daar je niet hoeft te bukken om bij de klep te komen, wel moet je je was natuurlijk niet in de toiletpot laten vallen, alhoewel, daar zit natuurlijk ook waswater in.

Coskun dingt met dit concept mee voor de duurzaamheidsprijs 'Greener Gadgets Design Competition 2008'. Of hij zal winnen, ik denk het niet. Schone was met een toch doorgaans smerig toilet, dat gaat volgens mij niet samen. Je kunt natuurlijk je wasmachine ook gewoon een verdieping hoger plaatsen en hetzelfde concept implementeren bij je in huis. Volgens mij gebeurt iets dergelijks ook bij sommige gebouwen.

Behalve washUP zijn er meer slimme gadgets die meedingen naar de prijs. Zo is er de stekkerdoos met een pedaal om je stekker te ontkoppelen, de zichzelf opladende mp3 speler, een intelligente douchekop (die je waterverbruik aangeeft) of de koelkast die met de restwarmte je eten ook kan opwarmen. Voor deze en overige gadgets kun je kijken op de core77 website.

Reageren

2 reacties op “Groene innovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen

Minder, minder, minder

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vandaag in met een verlaging van de maximumsnelheid in de bebouwde kom van 50 naar 30km/h. Dit op basis van het 'feel good'-argument dat we het aantal verkeersdoden willen verlagen. Minder snelheid, minder doden, minder plezier/vrijheid, minder, minder minder dus. Een argument dat we vaak horen van

Doordenker Paaspuzzel

Nog niet uitgepuzzeld, er staan nu na de pasen weer dagelijks Dr Denker rebussen in de krant (Dagblad van het Noorden), maar er is ook nog een Paaspuzzel die je wellicht nog niet kent, de Doordenker Paaspuzzel van Matthijs Zwinderman. Deze vind je hier: https://matth-ijs.nl/paaspuzzel/ Veel puzzelplezier. Hints/tips delen mag maar ik heb zelf ook

Meester Meesters CORONA-puzzel

De wereld is een beetje anders momenteel en de Meesters dachten dat een aanvullende vrijetijdbesteding wel op zijn plaats was. Een onverwacht (en niet gepland) idee, vergelijkbaar met een virus dat opeens opdoemt. Wie weet verspreidt de puzzel zich net zo snel? Op afstand overlegden de meesters, een nieuw verschijnsel dat nog wel even stand