La Antena

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

la antena"Once upon a time there was a city without a voice. Somebody had taken away the voices of all its inhabitants. Many, many years went by and nobody seemed bothered by the silence."

antena - words get soaked awayThe NPS couldn't have chosen a better moment to broadcast the Argentinian movie La Antena (the aerial) than after the news of Geert Wilders (Dutch' politician) brought to court for his criticism of the Islam. Where The Netherlands once was a country where freedom of speech was one of our highest values times seems to be changing. Especially his comparison of the Quran and the book Mein Kampf was taken as an offense for the muslim society in The Netherlands. The claim that Wilders spreads hate and is guilty of discrimination is far overrated though. Opinions should be spoken out even if they are not so sharming, they can become a ground for debate. I hate to see our once open society to become like this. Do people really think that limiting the freedom of expression will lead to a more harmonious society?
Luckily Denmark gave better response to the rumours concerning their cartoonist.

la antena - voices, words, livesReflexive, allegorical and poetic, La Antena is a dizzyingly dense piece of cinema, thriving on paradox, and always matching its medium to its message. Though I do not consider `La Antena'  as a master piece, it is definitely worth watching (I rate it 6.6/10). And luckily it leaves us with some beautiful statements.

"They have taken our voices but we still have words"

review of the film

girl

Reageren

3 reacties op “La Antena

 1. Hof Amsterdam beveelt strafvervolging Geert Wilders

  Het gerechtshof in Amsterdam heeft vanmiddag de strafvervolging bevolen van politicus Geert Wilders. Wilders moet worden vervolgd wegens het aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims en hun geloof.

  Het hof deed de uitspraak na klachten over een eerdere beslissing van het Openbaar ministerie om niet tot vervolging over te gaan.

  Het hof vindt dat Wilders naast het aanzetten tot haat en discriminatie, ook moet worden vervolgd wegens de vergelijkingen die hij trok tussen de islam en het nazisme.

  Het Openbaar Ministerie vond eerder dat de uitlatingen van Wilders geen betrekking hadden op een groep gelovigen, maar zich richtten op het moslimgeloof in het algemeen. De eigenwaarde van moslims zou door die uitlatingen niet zijn aangetast. Sommige uitlatingen konden wel als krenkend worden aangemerkt, aldus het OM.

  Het hof vindt dat de meningsuitingen van Wilders, zoals ook zijn film Fitna, strafbaar zijn, zowel door inhoud als door de manier van presenteren. Volgens het hof vallen de uitingen van Wilders op door ''eenzijdigde, sterk generaliserende formuleringen met een radicale strekking, een niet aflatende herhaling en een toenemende felheid, waardoor er sprake is van haatzaaien''. Het is aan de strafrechter om te bepalen of er voldoende bewijs is voor een veroordeling van Wilders.

  Op de uitspraak van het hof is wisselend gereageerd. Voorzitter van de Nederlandse Moslim Raad (NMO) Abdelmajid Khairoun is "heel gelukkig" met de uitspraak. Hij meent dat de uitspraak bij moslims het gevoel wegnemen dat er in Nederland met twee maten wordt gemeten, doordat Wilders ongestraft zijn anti-islamitische uitspraken kon doen terwijl moslimjongeren die antisemitische uitlatingen doen, worden vervolgd. Khairoun onderstreept dat de zaak niet alleen voor moslims, maar ook voor joden, christenen en mensen zonder geloof belangrijk is.
  VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven vindt het juist zorgelijk dat een parlementariër wordt vervolgd voor uitspraken die hij als politicus doet, aangezien het de taak is van een volksvertegenwoordiger om zijn mening te laten horen in de samenleving. (Trouw)

 2. Filip Dewinter (Vlaams Belang) is geschokt over de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Het is volgens de Belgische politicus een regelrechte poging om de PVV kapot te maken en Wilders de mond te snoeren.

  Dewinter: Nederland maakt Wilders monddood Dewinter: Nederland maakt Wilders monddood

  Dat zegt Dewinter woensdag in reactie op de vervolging van Wilders wegens ‘discriminatie’ en ‘haatzaaierij’.

  Het doet de rechtse politicus sterk denken aan de vervolging van zijn eigen partij het Vlaams Blok, die in 2004 op last van de rechter werd ontbonden.

  Monddood
  De vrijheid van meningsuiting in Nederland is volgens Dewinter in groot gevaar. ‘De procedure tegen Geert Wilders is een moordpoging op een democratische partij,’ zegt hij.

  ‘De Nederlandse overheid wil Wilders monddood maken. Wanneer het niet lukt om Wilders via de stembus terug te dringen, dan wordt onbeschaamd gekozen voor een juridische procedure.’

  Toch vervolgen
  Het Gerechtshof in Amsterdam heeft woensdag besloten dat Wilders alsnog moet worden vervolgd 'voor het doen van discriminerende en haatzaaiende uitlatingen'.

  Het OM besloot eerder om Wilders niet te vervolgen. Daarop klaagden diverse personen en organisaties bij het Hof, die nu dus gelijk hebben gekregen. (Elsevier)

  Elsevier over de rechtszaak:
  'Het is een goede zaak dat de rechter gaat beoordelen of Geert Wilders’ uitlatingen over de islam door de beugel kunnen. Maar de redenen waarom het Amsterdamse Gerechtshof een strafzaak tegen Wilders wil laten aanspannen beloven weinig goeds voor de vrijheid van meningsuiting.'

 3. The following comment may sound poltically incorrect.. Please excuse me for the same

  ________________________________________________________________

  Freedom of speech in todays global-ised world... is a word that needs to be taken with a pinch of salt... dats a personal opinion.. Things need to be well thought of before spoken... Suppose I am some world leader (hahaha) and I make a statement that Hitler was a great man for having brought about such rapid development of Germany after its defeat in WWI ( a fact) despite his hatred for jews.. I am sure it will cause a turmoil among Jews and Germans as well... People are sensitive these days... Its an era of stereotypes... Islam is a religion which at times gets translated to terrorist in the western world... I am not saying that freedom of speech is wrong... what i want to say is... The time is such that statements like these cause unwanted friction and rather than bringing people closer become the basis for more prejudice...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

Dr Denker 2022 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.

Dr Denker kerstpuzzel 2022

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2021. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr Denker 2021 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.