Gelukkig nieuwjaar

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Dit jaar iedereen een gelukkig nieuwjaar toegewenst (Nederlandse tijd) vanuit 's werelds hoogste gebouw Burj Khalifa in Dubai.

Gisteren ben ik vertrokken vanaf Schiphol. De vlucht verliep comfortabel, het eten aan boord, kip, aardappelpuree, spinazie en chocoladeperenmousse overtrof alle verwachtingen van een vliegtuiglunch (en de wijn was ook niet slecht). Het uitzicht op de verlichte dorpjes bij heldere lucht is erg mooi, maar het beetje vuurwerk dat te zien was net vooraf aan de landing viel wat tegen. Om 00:10 lokale tijd stonden we aan de grond, waar het even wennen was aan het Arabisch schrift.

Ik heb er maar meteen voor gekozen om door de douane de luchthaven te verlaten, alwaar ik dankzij mijn rekenkunsten en de wat verwarrende pinautomaat veel te veel Dirhams op nam. Omdat taxi's vrijwel niet te krijgen waren en het verkeer behoorlijk vast stond heb ik er voor gekozen de metro te pakken. Hier kwam ik Bennysiuwai uit Hongkong tegen waarmee ik de nacht in de stad heb doorgebracht. Vrouwen zitten hebben in de metro hun eigen groene compartiment, waar je als man niet welkom bent. Om 3 uur (oud en nieuw in Nederland) waren we in het shopping center van 's werelds hoogste gebouw waar alle winkels gewoon open waren. Daarna was het lastig het metrostation in te komen doordat er vele honderden mensen stonden te wachten en de politie nieuwe aanwas probeerde weg te houden. Uiteindelijk zijn we dus maar naar een volgend metrostation gelopen waar het rustiger was om verder te gaan richting het Burj al Arab hotel. Dit bleek nog een aardige wandeling. Van de foto's is niet veel terecht gekomen omdat het donker was, de temperatuur is 's nachts aangenaam evenals het zeewater. Tenslotte zijn we met taxi en metro teruggekeerd naar de luchthaven alwaar je weer kon aanschuiven in de lange rij voor de douane. Inmiddels is het weer licht buiten en is het afwachten op de vlucht naar Chennai. Ik heb in ieder geval nog wel net een maaltijdtegoedbon gekregen. Dus nog eventjes oogjes toe en snaveltjes heen en weer en India here I come.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.