Virtualbox fix na OS X update

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Van tijd tot tijd is het zover. Een update van OS X en dan werkt plots je ontwikkelomgeving in Virtualbox niet meer, waaronder mijn homestead box met tientallen projecten. Bij het starten van de virtuele machine krijg je een melding zoals de volgende:

Kernel driver not installed (rc=-1908)

Niet echt gezellig als je aan het werk wilt. Soms is er een reboot nodig en dan kun je in de terminal het volgende commando uitvoeren om de VirtualBox driver weer actief te maken:

sudo kextload -b org.virtualbox.kext.VBoxDrv

Als het goed is kun je daarna de virtuele machines weer opstarten. Mocht je VirtualBox opnieuw geïnstalleerd hebben kijk dan ook even bij Security & Privacy settings, soms moet je hier toestemming geven (binnen 30 minuten na de installatie).

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

De Laatste Puzzel van 2023

Naast de bekende Dr Denker puzzel is er ook De Laatste Puzzel van Robert van der Meer. Deze rebuspuzzel is ook zeker de moeite waard. Onder dit bericht mag je per rebus om hints of tips vragen en help je medepuzzelaars ook een handje door deze te geven. Maar geef niet te veel prijs

Dr Denker kerstpuzzel 2023

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2023. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr. Denker 2023 Opwarmers

Bijna is het weer zover, enkele weken na Sinterklaas in het weekend net voor de Kerst, de brievenbus klappert al vroeg in de morgen, en de krant met de 40 rebussen kan weer op tafel. Maar voordat het zover is, kunnen we alvast van start. Pak een lekkere warme choco en we kunnen ons alvast