Virtualbox fix na OS X update

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Van tijd tot tijd is het zover. Een update van OS X en dan werkt plots je ontwikkelomgeving in Virtualbox niet meer, waaronder mijn homestead box met tientallen projecten. Bij het starten van de virtuele machine krijg je een melding zoals de volgende:

Kernel driver not installed (rc=-1908)

Niet echt gezellig als je aan het werk wilt. Soms is er een reboot nodig en dan kun je in de terminal het volgende commando uitvoeren om de VirtualBox driver weer actief te maken:

sudo kextload -b org.virtualbox.kext.VBoxDrv

Als het goed is kun je daarna de virtuele machines weer opstarten. Mocht je VirtualBox opnieuw geïnstalleerd hebben kijk dan ook even bij Security & Privacy settings, soms moet je hier toestemming geven (binnen 30 minuten na de installatie).

Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen

Corona

Dagelijks komt het op ons af, zoveel nieuwe besmettingen en weer meer of minder patiënten op de IC. Maar ja, het aantal positieve tests dat heeft natuurlijk ook te maken met evt. false positives, zeker wanneer er een redelijke foutmarge is en slechts een klein deel van de bevolking ziek is. Ook is testen nu