Human v2.0

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Afgelopen dinsdag zond de BBC de documentaire Human v2.0 uit. De documentaire wijst ons erop dat in 2029 de complexiteit van de kunstmatige mens die van de klassieke (biologische) mens zal overschreiden. Wellicht is het zelfs zo dat de niet aangepaste mens (dus niet-cyborg) zal uitsterven omdat er een superieur ras ontstaat. De documentaire brengt een aantal aspecten naar voren die onderdeel zijn van de kunstmatige Intelligentie waaronder artificial life. Een zeer interessant gebied omdat de aanpak in de AI fundamenteel anders is dan die van robotbouwers met een technische inslag. KI baseert zich o.a. op de neurowetenschappen. Omdat volgens mij veel mensen de complexiteit van een mens ver overschatten leek me deze documentaire zeker op zijn plaats. Human v2.0

Reageren

Eén reactie op “Human v2.0

  1. Dr. Denker 2006:

    Ik zit me al 2 dagen blind te staren op rebus 6... kun je een tipje van de sluier oplichten??

    Alvast bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen