De boerka

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Een verbod op het dragen van bepaalde kleding (boerka’s) daarmee frustreer je mensen die deze kleding graag willen dragen. En dat is niet af en toe een frustratie, maar je frusteert iemand dagelijks. Dat zou men zich in de eerste plaats moeten realiseren. Een aantal mensen zegt dat het verboden moet worden omdat het in strijd is met de gelijkheid van man en vrouw. Maar dat is in het geheel niet waar, want mannen mogen volgens de Nederlandse wet ook een Boerka dragen, dus het is slechts een inperking van de vrijheid. Waarom kunnen we nou niet simpelweg tolereren en wennen aan het idee dat er mensen zijn die anders zijn. Spreek desnoods die mensen die ze dragen er vriendelijk op aan als je vind dat ze dat niet zouden moeten dragen. Een harmonieuze samenleving bestaat bij de gratie van gedeelde normen en waarden en het respecteren van de ander en die samenleving bereik je alleen door de mensen te overtuigen van het belang van die normen en waarden, niet door mensen het leven moeilijk te maken. Het loopt helemaal de verkeerde kant op wanneer mensen niet meer zichzelf mogen zijn. En vanuit het oogpunt van terrorisme is het ook zeker niet goed, want een gefrustreerde terrorist telt voor twee! Naar aanleiding van: Is een boerkaverbod een goede zaak? (NRC weblog)

Reageren

5 reacties op “De boerka

  1. Jij hebt helemaal geen duikpak.

    Iemand moet sowieso capabel zijn binnen de functie die hij uitvoert. Werkgevers kunnen iemand afwijzen omdat deze niet voldoet aan de functie-eisen. Bij voorkeur dan wel meteen bij de sollicitatie, tenzij iemand zich binnenloodst als een paard van Troje en dit punt niet noemt (en niet met boerka binnenkomt) bij de sollicitatie. Het moet dan wel zo zijn dat iemand ook echt minder kan functioneren met een boerka, dus in beroepen waar communicatieve eigenschappen een rol spelen. Als iemand om de boerka wordt afgewezen bij een kantoorbaan (zonder klantcontacten) is dit ongewenste discriminatie wat mij betreft. In de openbare ruimte vind ik dat mensen vrij moeten blijven in hoe ze zich kleden en al helemaal als dat vanuit een bepaalde overtuiging gebeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen

(Nederlands) Dr Denker 2022 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.

(Nederlands) Dr Denker 2021 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.