Zelfbeschikking

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Eénvandaag ging afgelopen zaterdag over zelfbeschikking. Obbe Terpstra vertelde zijn verhaal.

Obbe Terpstra

Eénvandaag forum:
Obbe Terpstra is 86 en vertelt in EénVandaag (uitzending zaterdag 13 januari) dat hij van plan is zelfmoord te plegen. Hij vertelt zijn verhaal op televisie, omdat hij het taboe rond deze wens wil doorbreken. Veel ouderen vrezen een lijdensweg en willen hun leven beëindigen voordat ze aftakelen. Menselijke waardigheid is voor hen essentieel. Op 25 augustus neemt Terpstra een barbituraat in en sterft.

Ik kan me goed vinden in de mening van Obbe Terpstra. Ik vind ik ook dat mits men bij verstande duidelijk die keuze wil maken, de overheid je daarin niet in de weg moet staan. Zeker niet wanneer ook de naasten geen bezwaren er tegen hebben. Ik vind het belachelijk dat de overheid meent het recht te hebben deze zelfdoding te verbieden. Als mensen graag hun leven willen beëindigen zie ik niet in waarom je je als overheid daar mee zou moeten bemoeien. Wat persoonlijk is moet je ook persoonlijk houden. In plaats van deze mensen te helpen laten we ze aan hun lot over. Een beetje jammer mijns inziens. Ik begrijp echt niet waarom mensen graag over anderen willen oordelen zonder dat daarmee het algemeen belang gediend is.

Reageren

2 reacties op “Zelfbeschikking

 1. Dat mensen er een andere mening op nahouden okay, maar het dan anderen opleggen vind ik te ver gaan. Dat de gemoederen weer eens hoog oplopen door het geloof is wel weer te zien. Hier een verkorte reactie van het Eénvandaag forum:

  Een moordenaar als held op TV! Wat een voorbeeld! Wat een land!

  Zo wil de man dat velen zijn voorbeeld volgen en óók moordenaar worden...van zichzelf!

  Alléén God is soeverein. De mens die zichzelf op God's troon zet, over zijn eigen leven, is een dwaas.

  Deze man is gelijk naar de hel gegaan, die haar mond wijd opengesperd had!

  Deze man heeft bewust, zónder enige druk van buitenaf, met opzet en bewust met voorbedachte rade een mens, zichzelf, gedood: dat is MOORD! In dit geval zelfmoord: de ultieme rebellie tegen God!

  Omdat het zegt: Ík, mens, bepaal, wanneer ik kies te sterven, niet Ú! Een vuistschudding tegen God, voor Zijn aangezicht!

  Deze man bepaalde niet of en dat en wanneer hij geboren zou worden en waarom; dat deed God. (ook al zullen nu mensen opmerkingen maken..natuurlijk brengen twee mensen de ingedienten, het zaad en de eicel bij elkaar...maar zij kunnen niet bepalen of het dan tot een mens wordt of het zaad en eicel verloren gaan zoals in de meeste gevallen geschiedt! IK HAAT de uitdrukking 'wij hebben een kind gemaakt!' Want dat is klinkklare nonsens, en getuigt van geweldig gebrek aan respect voor God - lees Psalm 139)

  En het is níet aan de mens om te bepalen hoe en wanneer hij er een eind aan maakt!

  Wie zijt gij, o mens, dat gij denkt dat zo maar, ongestraft te kunnen doen?

  Over de hemel en de hel: ga naar http://www.spiritlessons.com en luister en kijk naar getuigenissen van mensen die er waren en ervan vertellen!

  Misschien denk je dan nog twee keer na vóór je zo iets doet!

  Maar wie niet hóren wíl...moet maar voelen!

  Natuurlijk valt nu half Nederland over mij heen ...dat ik liefdeloos ben en dergelijke...

  Want zij redeneren menselijk! Als mens zou ik zoiets niet durven zeggen! Als kind van God en Christen, vanuit God's Woord, wél!

  In dit geval heeft de man het met opzet en bewust met voorbedachte rade gedaan. Dat maakt hem tot een moordenaar! Want hij heeft een mens, zichzelf, met opzet en met voorbedachte rade gedood! ...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Recente artikelen