Gebedsgenezing

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Evangelist Jan Zijlstra werd in 1956 overtuigd christen. Sindsdien ziet hij het als zijn opdracht mensen tot de Heer te brengen. Dit doet hij door middel van gebedsgenezing in Leiderdorp, waar hij samen met zijn vrouw De Levensstroom gemeente heeft opgericht. Daar geneest de charismatische evangelist regelmatig mensen van hun aandoeningen en laat de wetenschap soms verwonderd achter.
(bron: Netwerk.tv)

Leonie Verhoef, afkomstig van levensstroom.nlIn de uitzending kwam wel een ander beeld naar voren. De gevallen waar Netwerk mee in aanraking kwam waren geen van allen genezen. Sommige individuën hadden zich kort beter gevoeld tijdens of net na de genezing, maar men verviel daarna weer in het oude ziektepatroon. Daar kwam nog bij dat sommigen het zichzelf verweten - ik geloof niet sterk genoeg, dus de genezing lukt niet - en daardoor erg teleurgesteld waren. Op de videobanden van de genezingen was nooit te zien of men achteraf al dan niet genezen was en uitsluitend het moment terug te vinden van de reactie direct na en tijdens de sessie. Ook op de website wordt dat niet duidelijk, zo staat er:

Leonie Verhoef uit Noordeloos had de ziekte van Lyme, posttraumatische dystrofie en pfeifer. In de naam van Jezus stapte ze uit haar rolstoel.

Kom op mensen, neem van mij aan, wonderen bestaan niet, illusies wel.

Reageren

2 reacties op “Gebedsgenezing

 1. Een late reactie... maar je artikel wordt weer actueel. Huckabee een van de presidentskandidaten van de VS heeft banden met kringen waarin men gelooft in de genezing van homo's. Ik heb altijd al mijn twijfels gehad over gebedsgenezers, ook toen ik nog naar de kerk ging. Ze trekken een beetje veel aandacht naar zichzelf... alsof God hen nodig zou hebben...

  • Michiel van Erp had daar een tijd terug een mooie documentaire over gemaakt in de serie "Op Avontuur". Zeer de moeite waard om eens terug te kijken. Ik zie Huckabee nog niet winnen overigens, ik verwacht een nipte overwinning van Obama t.o.v. Clinton. Ik heb ook de stemwijzer recent even gedaan (lekker onzinnig) en toen bleek dat ik Hillary zou moeten stemmen op basis van mijn overtuigingen, maar dat is nog al natte vinger werk en het verschilde niet veel met andere democraten.
   Waarom zou je homo's willen genezen? Of het nu een afwijking is of niet daar valt over te discussiëren, het christendom heeft er op het eerste gezicht ook niet veel mee te maken, het staat de reproductie misschien wat in de weg, maar ja mensen genoeg op deze aardbol.

   Leave a Reply

   Your email address will not be published.

   Recente artikelen