Klimaat / Milieu

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Na het grasmaaien, met de benzineverslindende grasmaaier, maar even lekker achterover met koffie op de bank. De hele installatie rond de TV aan (stereo-installatie voor het geluid, TV voor het beeld, digitale ontvanger, voor nog beter beeld) en toen bij gebrek aan wat beters maar naar de klimaat quiz gekeken. Jawel, op TV (en niet eens op groene stroom). Nu moet ik zeggen, dat als het aan mij gelegen had het wel op groene stroom zou zijn geweest. De standaard Endemol Quiz opzet kon weer uit de kast, met duopresentatie en de 5 groepen die zg. wel of geen affiniteit met het onderwerp zouden hebben. Erg suggestief is al dat je met een hoge score, zg. klimaatbewust zou leven. Dat is natuurlijk niet het geval, want de vragen hadden geen betrekking op je leefstijl. Ook bij de antwoorden vraag ik mij zeer af, of er onder deskundigen wel overeenstemming over is. Blijkbaar had zelfs onder de HIER-categorie niemand de  7,7 kunnen bereiken, want een bio-boer had met die score de quiz gewonnen (en Beau van Erven Dorens).

Sommige zaken vielen me zelfs erg mee. Ondanks dat een trein, ik schat ,grofweg 150 personen vervoert blijkt een rit van 1 persoon met een auto maar 3 keer belastender dan 1/150e van de belasting van een trein. Dus een trein stoot dan ongeveer 50 keer zoveel uit dan een auto. Ik had toch echt geschat (dat stond er overigens niet tussen) dat een trein wel 10 keer minder belastend zou zijn dan een auto. Verder dacht ik dat kernenergie de duurzame energie van de toekomst zou zijn, maar dat bleek zonne-energie te zijn. Desalniettemin zei de man van meteo-consult dat hij wel eerst kernenergie wilde realiseren voor de komende 50 jaar. Voor een vliegreisje waren ruim 62 bomen nodig die een jaar groeien, dat vond ik dan wel weer wat veel, maar dat geloof ik dan nog wel. Getallen over zeespiegelstijging zou ik al veel meer met wat korrels zout willen nemen, bovendien is dat op jaarbasis nog wel te overzien. De Elfstendentocht zal deze eeuw nog 4 tot 10 keer gehouden worden, is dat eigenlijk wel minder dan voorheen vraag ik me dan af (ik kan me er toch maar 1 of 2 herinneren). Het klokje in de combi-magnetron (daar zit overigens bij ons helemaal geen klokje in), zou 6 euro op jaarbasis kosten en de combi-magnetron is daarom één van de meest energieslurpende apparaten in ruststand. Nu kun je daar volgens mij niet zoveel aan doen, want die is vaak ingebouwd en er zit geen schakelaar tussen. Desalniettemin is 6 euro op jaarbasis nog steeds maar 1,64 cent per dag. Aangezien het gemiddelde standby apparaat dus nog (veel) minder per dag neemt vraag ik me af of we nu echt wel 1 cent willen besparen door het apparaat steeds na gebruik handmatig uit te zetten en voor gebruik weer handmatig in te schakelen. Als je niks beters te doen hebt, hoef je het natuurlijk ook niet te laten, maar om het nu zo voor te doen komen alsof apparaten zo energieslurpend zijn in hun standby-stand vind ik ook erg overdreven. De koelkast kon zelfs nog wel wat kouder dan ik had verwacht, ik dacht zelf 6 a 7 graden, maar 5 graden schijnt aanbevolen te zijn. Je scheen zelfs -1 graad te kunnen kiezen; dan kun je je ijs ook in de koelkast bewaren.

Qua maatregelen tegen de verslechtering van het milieu ben ik vooral voor bronbelasting. Dus brandstoffen moeten naar mate ze vervuilender zijn, aanzienlijk extra belast worden. Liever, (slecht) verbruik belasten dan bijvoorbeeld inkomsten. Ook ben ik tegen betutteling. De liefhebber mag van mij best met zijn Hummer in de binnenstad parkeren, als hij dan maar zo veel belasting op zijn brandstof betaald dat daarmee de schade gecompenseerd kan worden. En benzine is helemaal niet duur. Ik vroeg laatst nog aan mijn moeder wat 10 km rijden met de auto aan brandstofkosten waard is en toen kwam ik terugrekenend op een benzineprijs die zeker nog kan verdubbelen. De overheid moet natuurlijk wel actief de alternatieven voor benzine en voor auto's stimuleren, er moet voldoende keuzevrijheid zijn. Dus er moet goed openbaar vervoer zijn, waarop de overheid strengere kwaliteitsrichtlijnen van toepassing laat zijn, en er moeten voldoende tankstations zijn voor elektriciteit, waterstof of biobrandstof. In de aanloopfase zou je dat actief kunnen subsidiëren.

Ook ben ik voor een Europa dat die maatregelen bindend kan opleggen aan haar lidstaten bij een (tweederde) meerderheidsbesluit, zodat het niet zo is dat een buurland wel goedkope smerige brandstof aanbiedt, waardoor mensen alsnog over de grens gaan tanken. Een Europa met gezag, een EU met een grondwet. De belasting op brandstof zou wat mij betreft ook door de EU geïnd kunnen worden.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recente artikelen