Etikettering vlees

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Op dierendag (afgelopen 4 oktober) introduceerde Boris van der Ham een voorstel voor betere etikettering van vlees. Een tijdje terug opteerde ik al voor een waarschuwing op dieronvriendelijk vlees, naar analogie van de waarschuwingen op sigaretten, maar dat scheen problematisch te zijn. Wellicht komt er nu een consequentere wijze van aanduiden van diervriendelijk vlees (percentage diervriendelijkheid op label) of een soort stippensysteem. Ik ben bang dat ook met dit systeem mensen onvoldoende beseffen wat de consequenties van hun aankoop zijn. Ik ben nog steeds voor een ferme waarschuwing (tekstueel) of een afbeelding voor vlees dat niet aan ethische normen voldoet. De aanvulling met een percentage is in ieder geval wel een grote stap voorwaarts in het beoordelen van de diervriendelijkheid, want dat is nu bijzonder lastig (afgezonderd van het ECO keur).

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen