AIBO

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

AIBO van IOCTAfgelopen week hebben we kennis gemaakt met de robothond AIBO. Nou ja kennis gemaakt, ik had AIBO al eens ontmoet in Groningen, but anyway. Ik heb de software geïnstalleerd voor deze robothond. Helaas is de software nauwelijks te gebruiken op de computers van de universiteit in verband met de heersende restricties. Op mijn laptop was het ook niet ideaal, want de software draait eenvoudiger op linux dan op windows (en daar heb ik nu even geen ruimte voor), maar ook met wat trucs zou het via windows moeten gaan werken. Op het ogenblik tast ik echter nog een beetje in het duister over hoe van start te gaan met de software. Hopelijk kan ik aankomende week wat support krijgen, zodat ik van start kan met de opdracht.

Voor het vak AI Research Methods (onderzoeksmethoden) moet ik een paper kritisch beoordelen en presenteren. Komende dinsdag presenteer ik een onderzoek van degenen die de software hebben ontwikkeld voor de AIBO robot. De doelstelling van hun implementatie is dat de robothond een levendige (lifelike) indruk/impressie kan/zal vertonen. De auteur tracht dit te bewerkstelligen door de complexiteit te verhogen.

aibo interactie bejaardenZijn onderzoek beslaat het hele spectrum, hij gaat in op de architectuur, de wijze van lopen, het verwerken van visuele input en het verwerken van geluiden. Dit moet bovendien op een gedragsmatige manier gebeuren en daarom wordt een intern model voor emoties gebruikt. Ik vind het in ieder geval bewonderingswaardig, de ontwikkeling van de AIBO is naar mijn mening een grote stap voorwaarts voor de ontwikkeling van entertainment robots.

Ben je nog onbekend met de AIBO, dan raad ik je aan de uitzending Roboliefde, over robots in de zorg eens te bekijken. Het is werkelijk vertederend.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen