Scholieren zijn gek

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

Delen

Ingeslagen autoramen nabij het Museumplein. Stakende scholieren laten in Amsterdam een spoor van vernielingen na. (foto: WFA)Protesten van scholieren tegen de norm van 1.040 verplichte lesuren liepen maandag in Amsterdam uit de hand. Gebroken ruiten, vuurwerkbommen, gooien met stoeptegels en een regen van eieren.

Schooldirecteuren en scholieren zijn gek. Dat is mijn conclusie na de stakingen van scholieren naar aanleiding van de 1040 uren norm. De ene keer klaagt men dat er te weinig contacturen zijn door het uitvallen van docenten, nu klaagt men kennelijk over een te groot aantal contacturen. Tja, dat scholen er zich vanaf proberen te maken door begeleide huiswerkuren in te stellen is natuurlijk geen goede zaak, maar dat neemt niet weg dat het een goed besluit was van het kabinet. De stakingen van de scholieren hadden wel wat weg van de relletjes (stakingen tegen de tegenvallende uitslag) na voetbalwedstrijden.

In Frankrijk kan het allemaal nog erger. De jeugd in Parijs vernielt alles wat los en vast zit. Een gebrek aan toekomstvisie, een gebrek aan ambitie. Het is een treurige zaak.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen