Corona

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Dagelijks komt het op ons af, zoveel nieuwe besmettingen en weer meer of minder patiënten op de IC. Maar ja, het aantal positieve tests dat heeft natuurlijk ook te maken met evt. false positives, zeker wanneer er een redelijke foutmarge is en slechts een klein deel van de bevolking ziek is. Ook is testen nu wat gangbaarder dan eerder, toen vooral mensen met ernstige symptomen getest werden. Een beeld vormen van de ernst van de situatie lijkt dan ook lastig.

Wellicht dat je een beter beeld kan vormen op basis van meer algemene metingen. Er zit helaas wel wat vertraging in de data, maar de waterzuiveringsstations in Nederland doen ook metingen wat betreft Corona. Erg handig dus om op die manier te weten of er veel besmettingen zijn bij jou in de buurt (let wel, de waterzuivering is soms in een naburige plaats of gemeente).

Op het coronadashboard kun je het aantal virusdeeltjes vinden dat gemeten is in het rioolwater.

Reageren

Eén reactie op “Corona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen