Benzineprijs in Duitsland

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Niet alleen voor een gezellige kerstmarkt, voordelig bier of zelfs voor een vervroegde boostervaccinatie bezoeken veel Nederlanders in de grensregio onze oosterburen, maar natuurlijk ook om voordelig te tanken.

Kerstmarkt Duitsland

In Duitsland is de accijns op brandstof lager dan in Nederland en met de hoge benzineprijzen kun je maar zo 15 euro besparen op een volle tank. Zo is een ritje vanuit Groningen, Emmen of Enschede snel terugverdiend en eerlijk is eerlijk, het is met alle beperkingen ook wel even lekker om er weer even uit te zijn (maar houd wel voldoende afstand, zeker wanneer het druk is).

Het allervoordeligste zijn de benzineprijzen in in Duitsland aan hun oostgrens, maar die rit zullen de meeste Nederlanders niet overwegen. Maar woon je bijvoorbeeld in Groningen en je steekt de grens over bij Bad Nieuweschans, dan kun je op het ogenblik al voor 1.539 per liter benzine je tank volgooien in de buurt van het Duitse Leer. Wie de grens oversteekt bij Emmen of Ter Apel betaalt ook zoiets, voor de actuele benzineprijs bij het Duitse Haren kun je kijken op prijzenindex. Maar ook voor wie in het zuiden woont loont het om even de grens over te steken, want ook in België is benzine goedkoper dan in Nederland.

Heb je nu geen zin om hele einden te gaan rijden, je kan ook eenvoudig kijken waar je in de buurt het goedkoopste benzine of diesel kan tanken (er is zelfs een overzicht van lpg locaties).

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente artikelen