Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1789

Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1800

Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1812

Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1827

Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1768

Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1747

Deprecated: Return type of Illuminate\Support\Collection::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/support/Collection.php on line 1716

Deprecated: Return type of Illuminate\Container\Container::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/container/Container.php on line 1197

Deprecated: Return type of Illuminate\Container\Container::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/container/Container.php on line 1208

Deprecated: Return type of Illuminate\Container\Container::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/container/Container.php on line 1220

Deprecated: Return type of Illuminate\Container\Container::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/container/Container.php on line 1233

Deprecated: Return type of Illuminate\Config\Repository::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/config/Repository.php on line 141

Deprecated: Return type of Illuminate\Config\Repository::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/config/Repository.php on line 152

Deprecated: Return type of Illuminate\Config\Repository::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/config/Repository.php on line 164

Deprecated: Return type of Illuminate\Config\Repository::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/config/Repository.php on line 175

Deprecated: Method ReflectionParameter::getClass() is deprecated in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/container/Container.php on line 826

Deprecated: Method ReflectionParameter::getClass() is deprecated in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/container/Container.php on line 900

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 111

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 135

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 167

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 180

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 220

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 260

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/soberwp/controller/src/Controller.php on line 281

Deprecated: Return type of Illuminate\View\View::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/view/View.php on line 308

Deprecated: Return type of Illuminate\View\View::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/view/View.php on line 319

Deprecated: Return type of Illuminate\View\View::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/view/View.php on line 331

Deprecated: Return type of Illuminate\View\View::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/themes/roderik-2018/vendor/illuminate/view/View.php on line 342
Dr Denker kerstpuzzel 2011 – roderik.net

Dr Denker kerstpuzzel 2011

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.


Warning: Undefined variable $post_id in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/uploads/cache/6dfbf9b6c5fd511470e9eafa7f21caf88b0f47c7.php on line 64
Delen

Dr Denker kerstpuzzel 2011 discussie head

De Dr Denker kerstpuzzel 2011 uit het Dagblad van het Noorden is er weer. Dit jaar is het thema van de Dr Denker Uit De Kunst II.

Download de puzzel.

Dr Denker 2011 rebussen (JPEG) (PDF)

Dr Denker 2011 antwoordblad (JPEG) (PDF)


Hieronder kun je tips vragen en tips geven voor de rebussen. Let op, antwoorden plaatsen mag niet en tips die zo eenvoudig zijn dat ze noodzakelijk tot het antwoord leiden worden ook niet geplaatst. Deze website, noch ikzelf, hebben enige band met het Dagblad van het Noorden of de bedenker van de Dr Denker. De bedoeling is om samen te kunnen puzzelen en de bekendheid van de kerstpuzzel te vergroten. Veel puzzelplezier toegewenst met de Dr Denker 2011!

Antwoordcheck 2011

Deel met vrienden...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/archytas-bs0/roderik/wp-content/plugins/wp-ajaxify-comments/wp-ajaxify-comments.php on line 893
Reageren

129 reacties op “Dr Denker kerstpuzzel 2011

 1. Ik hel al een paar maar nog niet zo veel. Wie kan me helpen met 3? Ik snap dat de beestjes van 1 verdwenen zijn. Maar hoe verder?

 2. Moeilijk dit jaar. Meestal zie ik er meteen een stuk of 5. Nu maar 2. De eerste zijn geen spinnen, maar ....., No. 16 gaat over een bekende kunstenaarsgroep, waar o.a. ook Karel Appel lid van was.

 3. Hoi Roderik,

  Hartelijk dank voor het plaatsen van de dr Denker kerstpuzzel!!!!
  Wat fijn dat je dat elk jaar doet.
  Fijne feestdagen!

 4. Moeilijk dit jaar!!
  Normaal kijk ik hier pas als ik de helft heb. nu heb ik pas 5.........
  (1, 2, 17, 23 en 35)

  Heeft iemand een hint over plaatje nr. 19?
  Vooral die rode N gooit bij roet in het eten (samen met de RMO er onder)

 5. @Niek
  Ik ga er van uit dat je het op mijn website hebt gelezen. Ik had het inderdaad gezien... Toch meende ik dat er in de krant van vorige de Top2000 als thema werd aangekondigd. I stand corrected.

  Hij is inderdaad wel pittig dit jaar, daar komen we de kerstdagen wel mee door.

  1. Hoi Lex, Dat klopt, ik had bij jou gelezen dat dat het thema zou zijn. Ik vind het wel wat overdreven om weer hetzelfde thema als vorig jaar te kiezen, wat makkelijk er waren vast rebussen ongebruikt gebleven. Ik ben zelf ook al even begonnen aan een nieuwjaarsvariant van de Dr Denker. Een antwoordpatroon, onderwerp drank, heb ik inmiddels maar de rebussen tekenen is toch een vaardigheid op zichzelf. Ik vrees toch dat hij dit jaar niet meer af komt, dus wellicht een mooi tijdverdrijf voor het jaar daar op.

 6. Idd een stuk lastiger dan andere jaren. No 35, ik zie een remmende raceauto waarbij de rem blijkbaar in brand vliegt. Maar ik kan daar niets in ontdekken wat met het onderwerp van de puzzel te maken heeft. Hint aub???

 7. @Roderik
  Je hebt gelijk inderdaad. Beetje jammer. Een nieuwjaarsvariant? Zozo. Het onderwerp spreekt mij in ieder geval aan en mocht het dit jaar niet lukken dan heb je een heel jaar om te oefenen met het tekenen van de rebusjes 😉

 8. Ik kan wel wat hulp gebruiken bij 40 of 39. Als ik één van die twee heb, heb ik in elk geval de slagzin... Als je hint voor iets wilt, vraagt u maar.

 9. Thank you for posting this on line! Left Holland years ago but always enjoyed solving that puzzle. Brings back memories that's for sure!
  Thanks

 10. Hint over nr. 3: heeft te maken met plaatje nr. 1 en een synoniem voor "weg".

  Hint over nr. 5: te betalen bedragen, achter elkaar gezet.

 11. @Albert Heb je hem al? Je geeft namelijk zelf het antwoord al. Het thema is oa schilder kunst

  @adj Ik heb 3 nog niet. En nummer 5 heb ik wel, maar of het klopt? Wat ik dacht:
  Je ziet wc potten. Wat doe je daar op? Nee niet plassen... En kijk even hoe ze ten op zichte van elkaar staan

 12. @Hendruk:
  # 39: Er is nog een beetje alcoholische drank over

  # 40: In z staat een afkorting. voor het eerste moet je nog wel een synoniem vinden.

  (beide wellicht een beetje vaag, maar misschien ook al teveel voorgezegd..........)

 13. Alleen #5 moet ik nog, wie kan helpen?
  Ik heb een idee, maar kan het tweede deel (de laatste 4 letters) niet verklaren..........
  (althans, niet met behulp van een (puzzel)woordenboek)

 14. @Gert: moderne uitdrukking voor winkeltje was mij onbekend, zal vaker de stad in moeten vrees ik......
  😉
  Maar bedankt voor de info!!

  Ik kan nu tenminste ook het gevonden woord verklaren!

 15. Wat zijn jullie goed allemaal........! Wij hebben er nog maar een paar...
  Laten we maar beginnen bij de eerste rij, daar weten we al geeneen van....

 16. Toffe puzzel, hebben alles en veel puzzel plezier gehad.
  vanuit Abu Dhabi veel puzzel plezier en succes
  Alleen nr. 11 Zwakke verklaring.
  Iemand een betere oplossing voor de Z??
  Groeten Bemanning Ham 318.

 17. @Karin
  nr 1 Wat voor beesten zie je? Nee geen spinnen. En wat vormen ze? Geen cirkel

  nr 2 Welke volgelsoort zie je? En hoe zit de tweede? Zo moet je de letters ook plaatsen

  nr 4: Wat is het voor groente? En waarom staat er een kruis door?

 18. Deze post is verwijderd.

  Wat niet?
  - antwoorden
  - deelantwoorden (bv. 1e helft woord)
  - aanwijzingen die zo concreet zijn dat er niet meer gepuzzeld hoeft te worden.

  wat wel?
  - aanwijzingen zoals kijk eens naar de kleur, vorm.
  - aangeven wat er niet toe doet
  - bij foto's, hints om wie het gaat (sommige mensen kennen nu eenmaal de persoon op de foto niet en dat is vrijwel niet te vinden met alleen een foto)

 19. @Ina,
  bij nr 15 moet je denken aan een andere benaming voor water. En wat vormt het water?
  Doe die bij elkaar en vervang.....

  Weet iemand hoe de man in nr24 alweer heet? Ik kom er maar niet op! ;-(

 20. crew ham 318 :
  Toffe puzzel, hebben alles en veel puzzel plezier gehad.
  vanuit Abu Dhabi veel puzzel plezier en succes
  Alleen nr. 11 Zwakke verklaring.
  Iemand een betere oplossing voor de Z??
  Groeten Bemanning Ham 318.

  Wie helpt mij met 20, 6, en 25

 21. @ Lex nr 33: Haal de E er uit. Zoek een synoniem en stop de E er weer in

  @Ina nr:8 Hoe lopen die mannen? Ze gaan terug (ander woord) En dan synoniem voor mannen er achter

  nr 9: XX is romeins voor... En wat is het beroep van die mannen?

  nr 15: Ander woord voor water. Welke "vorm" heeft het water

  nr 29: Je ziet dat het schapen zijn. Maar welk geslacht? En dan doe je a=e en dan krijg je een beeldhouwer. Ik had er nog nooit van gehoord. Even Googlen

  nr 30: Tja volgens mij ga ik nu voorzeggen. Hoe staat de D? En dan een synoniem voor wat je gevonden hebt

  @Mireille nr 36: Ander woord voor jas. En wat staat er op? Waar wonen die? En dan krijg je een schilder hier uit de buurt

 22. Anne.
  Loop in de ploegendienst hier dus niet altijd tijd.
  Hoopdat je met deze hints iets kunt.

  Nr 20 Wat is een ander woord voor klein beetje
  nr 6 als je in de min staat heb je een ......
  nr 25 Niet zo'n net woord voor buik en een niet zo'n nette dame.

 23. @ Roderik,
  heb je dit jaar ook de antwoord check erbij?

  Re: waarschijnlijk wel maar ben zelf pas op een kwart van de puzzel, dus nog even geduld.

 24. Even wat tips vanwege voorgaande postings:

  # 23: dikke buik, synoniem zoek dat een weinig nette benaming er voor is (zoals het bij een dier heet)
  # 20: de auto is een mini, en dan een synoniem voor "wat"
  # 6: een rij te betalen bedrag en dan een synoniem voor te betalen bedragen (erg actueel in deze crisistijd!)
  # 3: de beestjes zijn weg, synoniem voor weg zoeken
  # 7: de B staat om diss.
  # 8: de heren gaan terug, synoniem voor terug nodig.
  # 10: is een Nederlandse bokser, waarbij indianen zijn haardos er af gesneden hebben (om het maar even beeldend te beschrijven).
  # 11: de plek voor de t is belangrijk. Je moet 'em eigenlijk ook niet voor links naar rechts lezen, maar Ka letter voor de t, t zelf en daar moet je zw in zetten.
  # 34: die kinders moeten hun kop houden!
  # 40: in Z staat een afkorting. Synoniem voor in Z zoeken en opzoeken wat pb betekent

 25. @Anne
  20: Wat voor auto is het?
  6: Ander woord voor die negatieve bedragen, hoe staan ze ten opzichte van elkaar?
  25: Hebben wij hier ook nog niet, zijn we (minstens) met zijn drieën die hem niet weten, iemand tip(s)? (Enige wat ik kan bedenken is dat het iets met eik... is, door dat "dik".

 26. @Gea
  3: Wat is er aan de hand met de beestjes van plaatje 1?
  7: Hoe staat de B t.o.v. de tekst er binnenin? Probeer ook eens iets in die "Di" en "SS" te zien?
  8: Heeft iemand anders al een tip over gegeven die voor ons duidelijk genoeg was. Die mannen in kantooroutfit keren om en gaan dus "terug", daar even mee puzzelen zou ik zeggen.
  10: Die man schijnt een bekende bokser te zijn hoorde ik via-via, dan nog iets met dat kapsel van hem.
  11: Hebben wij ook nog niet, hulp wordt gewaardeerd!

  @joy
  Die man, tsja, er was hier iemand die het meteen zag en de rest zat er daarvoor al uren op te blokken, wat je sowieso ziet is dat deze man geen haar heeft. Als ik meer ga zeggen gaat het (vind ik) te veel richting voorzeggen. Misschien nog een tip(je): als ik me niet vergis komt hij uit Limburg.

  Fijne feestdagen allemaal verder (wij moeten er nu nog 13 ofzo)

 27. Weet iemand trouwens iets over 22? Ik moest denken aan de oude naam van de Vlaamse publieke omroep waar je dan "net" (en "a"?) uit moet halen, denk ik dan ik de goede richting? En, als ik dan toch bezig ben met vragen stellen, die website van 21: moet ik aan iets met "site" denken en dan een ander woord voor "wil" of denk ik dan verkeerd?

 28. Haha jongens is nummer 6 ook uit te leggen aan een kind van 13?:).

  en nummer 15 staat in een bePaalde vorm (word er gezegd) wat vOor vorm?

 29. @ Anne: als je mini nu eens wat anders uitspreekt, dan krijg je een belangrijke hint voor het synoniem voor het woord "wat"............

 30. @Anne
  6 is inderdaad een kind van 13 als je het zo bekijkt;)

  Als je bij 15 het juiste synoniem voor water hebt gevonden komt die vorm er bijna automatisch achter als je naar het onderwerp kijkt en op de aanwijzing let.

  @mireille
  Had je 32 intussen al? Zo ja: graag ook even tip(s) delen;)

 31. Wie heeft er voor mij een tip bij 11, 21, 22, 26 of 28?

  En wie is die kerel op plaatje 24?

  alvast bedankt!

  een tip bij 36: een synoniem voor jas, en een synoniem voor de duivel
  (of waar je die vindt)

 32. en nummer 1 ben ik ook nog niet helemaal over uit maar zijn geen spinnen
  en heeft met 3 te maken

  maar dat heb ik wel met meer hahhahahaa

 33. @ victor
  14) denk aan de plaats van de laatste m, daar de i in en de e uit.
  11) lees zwin voluit, k wijst naar de letter voor de t.
  21) ander woord voor een www, en dat combineren met de websitenaam.
  26) plak de letters aan elkaar, ander woord hiervoor, en dan daar iets tussen wat een ander woord is voor =.
  28) de h er even uithalen, dan moet er al duidelijker worden.

 34. @coja
  @coja
  27 een soort vogel en waar ie op zit waar staat dat altijd op

  heb je andere tips voor 8 en 9 want zelfs met bovenstaande tips zie ik het niet 🙂

 35. coja
  27 Waarop zit het vogeltje dat erg lijkt op de tjiftjaf.
  Ik heb de reactie wat aangepast, op zich wordt er niet voorgezegd, het was ook een twijfelgeval, maar ik heb ook liever niet een heel recept om tot het antwoord te komen (er moet nog wel gepuzzeld worden).

 36. @Robert

  bij 20 is het een mini (dus klein) wat moet je dan met wat doen?

  #9- ik zie dat het een boer is..... en de XX weet ook wat het betekend.
  maar wat moet ik dan doen?

 37. he, ik heb 24; erg bedankt! ik had hem niet herkent hoor, best ver gezocht.
  Ik snap de hint bij 14 (waar de m staat, letter in en uit) alleen niet...

  En voor wie hem nodig heeft: een hint bij 13 en 18:
  13) Wanneer zeg je 'zo'? En de schilder laat het zien.

  18) te concreet

  heeft er iemand nog een hint voor me wat 19, 21, 22, 26 of 28 betreft?

  dankje!

 38. Het is dat ik een vermoeden had wat het zou moeten zijn (gezien de twee kleine letters), maar dat synoniem bij 40 was mij niet bekend. Zonder synoniemenwoordenboek is zoiets wel erg lastig.

 39. @Albert
  @victor nr 14: het gaat om de positie van de M die beneden staat, dan de ene letter erin en de ander eruit

  21: denk aan een website en een ander woord voor verwijzing naar die website

  40: pb = scheikundige term + waar staat het en daar een synoniem voor

 40. Albert :
  Idd een stuk lastiger dan andere jaren. No 35, ik zie een remmende raceauto waarbij de rem blijkbaar in brand vliegt. Maar ik kan daar niets in ontdekken wat met het onderwerp van de puzzel te maken heeft. Hint aub???

  Je zegt het eigenlijk al.

 41. nr 21 is dat een schilderes, waarvan de naam deels al genoemd is?

  Volgens mij is het toch echt een man, volgens Wikipedia 'well known', maar ik had nog nooit van hem gehoord.

 42. .pdf bij mooi niet te zien. ligt niet aan het opstarten van de server blijkbaar.

  moeilijke puzzel dit jaar en ben er nog lang niet uit.
  Iemand een tip voor nr. 38?

  1. De pdf moet het wel doen. Ik testte het net en merkt dat het in Firefox op Linux niet laadt maar in Google Chrome wel. Dus het hangt kennelijk een beetje van je browser of pdf plugin af. Probeer evt. Acrobat reader te openen buiten de browser om en dan de URL op te geven als bestandsnaam (dus bestand openen). Browser plugins zijn niet altijd even betrouwbaar helaas.

 43. En DIHEN, iemand daar een hint voor?

  Winkeltje, begint met een 4 letter woord hetgeen je
  in een wc pot kunt doen

  Toch niet een Belgische studentenkamer + s?

 44. ben inmiddels uit 5 en 28, maar moet 22 en 26 nog dus .. iemand??

  @Ans: bij dat winkeltje moet je denken aan datgene wat je kunt doen op die dingen die je ziet, vervolgens denken aan een ander woord voor kledingwinkel waarvan je dan het laatste gedeelte achter je andere woord plakt

 45. YES!!! Heb 'm!! Whoohoo!!

  @Ike: 26 - ander woord voor 'deel' + ander woord voor = (gelijk aan). Dan tweede woord in het eerste woord en er een 'e' uithalen

 46. @Gretha:

  3: het 1'tje verwijst naar plaatje 1 maar die diertjes zijn dus verdwenen (synoniem verzinnen) op plaatje 3

  22: brt en net zijn afkortingen, dus br... min net.. = ..... en dan de a vervangen door de e.

  26: zie mijn tip bij #122

  27: soort vogeltje (weet niet of ik mag zeggen welke want die is moeilijk) en waar zit-ie op?? dan krijg je een bepaalde 'kunst' gemaakt door straat'jeugd'

  28: zie tips hierboven bij #116, 117 en 119

  32: soort kerkelijken, kerkelijk zelfde niveau als een bisschop en ze zijn aan het rennen .. bezig met een ....

 47. Hallo heeft er iemand een hint voor plaatje 16 het is om mij een fijne kerst te bezorgen het is nl mijn laatste plaatje dan heb ik hem klaar. Gr. Yolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente artikelen


Deprecated: Function WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/roderik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5665

[:nl]Dr Denker 2021 Eindejaarsknaller[:]

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.

[:nl]Dr Denker kerstpuzzel 2021[:]

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2021. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

[:nl]Dr Denker 2021 Opwarmer 2[:]

[:nl]Bijna is het weer zover, de vrijdag voor of ehh op Kerst, kerstochtend?, hopelijk met een dik pak sneeuwvlokken in de tuin en de postbode brengt al vroeg de krant met de 40 rebussen van de Kerstpuzzel. Naar het thema kunnen we nog slechts gissen. Maar voordat het zover is, kunnen we in vogelvlucht verder