Dr. Denker 2023 Opwarmers

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Bijna is het weer zover, enkele weken na Sinterklaas in het weekend net voor de Kerst, de brievenbus klappert al vroeg in de morgen, en de krant met de 40 rebussen kan weer op tafel. Maar voordat het zover is, kunnen we alvast van start. Pak een lekkere warme choco en we kunnen ons alvast storten op deze 1e rebussen, het voorproefje of voor de sportieveling onder ons, de warming up!
Het thema van de Opwarmers is 'beroepen'. De rebussen vind je op 6, 7, 8, 9, 11, 13, 15, 16, 18, 20 en 22 december in de krant. Op 30 december zijn de 20 rebussen en antwoordmodel te zien in 1 eindejaarspuzzel.

Dr. Denker zet je aan het werk!

antwoorden eindejaarspuzzel

Je kunt hieronder hints geven of tips vragen en wil je weten of je antwoord goed is dan is er de antwoordcontrole voor de opwarmers.
Veel puzzelaars zaten verkeerd met het antwoord op rebus 9, de antwoordcontrole keurt alleen nog het juiste antwoord goed, dus check het nogmaals als het niet in je zin past.

Al uitgepuzzeld? De 'De Laatste Puzzel van 2023' uit de Nieuwe Dockumer Courant is ook erg leuk om te doen.

Reageren

163 reacties op “Dr. Denker 2023 Opwarmers

   1. Hallo Asta, als je een nieuwe vraag wilt stellen, graag onderaan een nieuwe post aanmaken. Gelieve niet andermans post te kapen.

    Niettemin ...

    14. Waar staat de W? De W is niet haantje de voorste ...

  1. Wat stond er ook alweer op het plaatje en hoeveel letters was het? Ik heb de puzzel niet meer, maar herinner het me misschien wel weer

   1. 10. Grappig hoe verschillende manieren van kijken er zijn. Ik vond het antwoord op een andere manier: Het plaatje als geheel is ....... en dan gewoon de toepassing.

     1. Hallo Sven, graag niet andermans post kapen. Als je een nieuwe vraag wilt stellen, graag onderaan een nieuwe post aanmaken.

      Niettemin ...

      11. Dit scheve drankje "schafft es"

  1. in de krant die wij hebben ( HD) zijn ze ( 18, 19,20 )geplaatst, vandaag was de laatste.Het lijkt wel of iedereen de opwarmers vergeet. Ik kan hier geen plaatjes plaatsen, maar ik heb ze geplaatst op de facebookgroep dr.denker fans. Ook daar staan de laatste 3 niet. Ik heb ze voor de liefhebbers maar geplaatst in de topic "opwarmer 17 "

  2. Vandaag staan alle opwarmers nog eens in DvhN (op pagina 6) plus de laatste drie (18, 19 en 20) samen met het diagram die je naar het gezegde leidt. Dus nog even snel de zaterdagkrant halen als je geen abonnement hebt. Veel puzzelplezier!

  1. Oh, ik zie net n.a.v. de hint om 9 nogmaals te checken dat mijn antwoord waarschijnlijk niet goed is; ik weet niet of mijn hint klopt...

 1. Hints zijn welkom voor 1, 10, 12, 14 (ik dacht het antwoord te hebben, maar kom een letter tekort?), 15, 16 en 20. Alvast bedankt!

  1. 1. Hoe is dit draaggerei gemaakt?

   10. Wat is het plaatje? Denk bij de linkerkant van het plaatje vooral Vlaams.

   12. Hoe zit de 'ezig' vast? Zoek een synoniem en voer de rest uit. Deze persoon staat in Duitsland nog boven 11.

   15. Wat doet deze man?

   16. Letterlijk: wat zie je? Benoem alles.

   20. Denk aan Oud en Nieuw.

     1. 9. Ik heb het antwoord waarnaar gehint wordt en wat de antwoordcontrole goedkeurt gevonden; ik vind echter een ander antwoord passender? Zelfde einde, maar begin met synoniem voor groep mensen in de bus én synoniem voor stapel papieren.

 2. 9. Wie heeft er nog een goede hint? Met wat er tot nu toe is gegeven kom ik er echt niet uit. Mijn laatste en ik weet niet waar ik naar moet zoeken.

  1. Iemand had al een hele goede tip geschreven:
   12. Hoe zit de 'ezig' vast? Zoek een synoniem en voer de rest uit. Deze persoon staat in Duitsland nog boven 11.

  1. 8: het beroep heeft niets te maken met de man op het plaatje, wel iets met muziek

   9: de mensen in de bus maken een ... + het beroep van een man die voor de klas staat

 3. Hebben inmiddels alles kunnen raden. Maar bij nr.19 de volleybalster hebben we nog steeds geen idee. Misschien denken we ook wel te moeilijk. Iemand een hint?

  1. 9: Sigarenmerk of: wat maken de mensen in de bus, en hoe heet in de volksmond de man die voor de bus staat?
   10: Heb ik goed, maar gegokt. Zou ik beter begrijpen als die kleine lettertjes geen "u" maar "g" waren geweest.
   11: Denk Duits.

  2. 9. Het eerste deel speelt doe je met de bus. Het tweede deel vind je in de school.
   10. Eén van de vier zijden heet anders. De aanwijzing in het midden vertelt je welke letter er in dat andere woord moet voorkomen.
   11. Wat doet die bierpul? Het gevraagde woord wordt vaak voor vrachtwagens met dikke pech gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

De Laatste Puzzel van 2023

Naast de bekende Dr Denker puzzel is er ook De Laatste Puzzel van Robert van der Meer. Deze rebuspuzzel is ook zeker de moeite waard. Onder dit bericht mag je per rebus om hints of tips vragen en help je medepuzzelaars ook een handje door deze te geven. Maar geef niet te veel prijs

Dr Denker kerstpuzzel 2023

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2023. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr Denker 2022 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.