Dr Denker paaspuzzel 2021

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

De Dr Denker paaspuzzel 2021 uit de weekendbijlage van het Dagblad van het Noorden is er weer. Het thema van deze Dr Denker is `Opvliegers', in de puzzel zitten dan ook vermoedelijk 20 begrippen die te maken hebben met onze avifauna.

Proefabonnement DvhN: DvhN proefabonnement bestellen


Antwoorden controleren is ook weer mogelijk:
Antwoordcontrole Dr Denker 2021 Pasen

Hints Dr Denker Paaspuzzel 2021

Hieronder kun je tips vragen en tips geven voor de rebussen. Let op, antwoorden plaatsen mag niet en tips die zo eenvoudig zijn dat ze noodzakelijk tot het antwoord leiden worden ook niet geplaatst. Deze website, noch ikzelf, hebben enige band met het Dagblad van het Noorden (DvhN) of de bedenker van de Dr Denker. De bedoeling is om samen te kunnen puzzelen en de bekendheid van de rebuspuzzel te vergroten. Veel puzzelplezier toegewenst met de Dr Denker paasrebussen!

Dit is niet de bedoeling als je tips/hints geeft:

 • woorden die in het antwoord voor komen
 • oplosinstructies
 • te concrete aanwijzingen (niet groen maar ....)

Dit is wel de bedoeling:

 • Subtiele hints bv. over wat niet ter zake doet.
 • Behandel één rebus per reactie
 • Hints in welke sfeer je de oplossing moet zoeken of juist niet (bv. Het is niet om op te eten)

Tips en reacties worden hier op beoordeeld en zijn zodoende niet altijd direct te zien.

Download rebussen en antwoordblad pdf bij Jasper's site

Artikel DvhN: Hier is de Dr Denker hulplijn

Kun je echt op dat ene synoniem niet komen? Synoniemen zoeken

Reageren

172 reacties op “Dr Denker paaspuzzel 2021

   1. Ik staar al heel lang naar de getallen. Er staat een . tussen (ipv , in NL) maar wat ik daarmee kan ... Is er nog een hint te geven zonder het antwoord te verraden? Ik heb al bedacht welke vogel het moet zijn, maar kan niet terugredeneren waarom.

    1. Eigenlijk geef je je eigen tip. Het is niet NL, maar welk land dan wel? Staat letterlijk voor je neus. En dan snap je de O ook.

  1. Kijk wat er links en rechts van dat koninklijk figuur stast en ligt in combinatie met de letters. Opschrijven. En war heeft Hij in zijn hand?

  1. Van de web-editie van mijn krant heb ik een pdf van hoge kwaliteit beschikbaar. Maar is het wel toegestaan dat ik die ergens ter download neerzet?

 1. „De tijd vliegt om”, mopperde Dr. Denker die die ochtend al vroeg uit de veren was. Corona had een grote vlucht genomen, velen bleven ongewild lang in hun nest liggen, vleugellam als ze waren doordat ze nauwelijks even de deur uit konden vliegen. Natuurlijk kwam dit alles niet zomaar uit de lucht vallen, er moest een oorzaak zijn, maar precies welke was men nog steeds aan het uitvogelen. Hoe dan ook, de tijdsbeleving van Dr. Denker was danig in de war en daarover wilde hij graag z’n ei kwijt. Hij was er dus als de haantjes bij toen hij zijn kippetje-de-voorste in het huishouden langs zijn nachtelijke broedplaats zag lopen. ,,Oehoe”, riep hij, niet al te luid om haar niet aan het schrikken maken, ze was nogal opvliegend van aard, maar deze lokroep had geen effect. ,,Ik trippel verder hoor”, kraaide ze kort en verdween. Even dacht Dr. Denker: dit pik ik niet, maar die gedachte kon hij gelukkig al snel de vrije loop laten, een ander idee kwam bij hem omhoog: wat maakt het ook uit, zonder dat je je snavel opendoet komt alles ook wel op z’n pootjes terecht.

  Gans tevreden met deze vaststelling hiphopte hij naar zijn hoger gelegen kooi om zijn bijzondere puzzeleieren te leggen en uit te broeden. Tijdenlang kon iedereen fluiten naar zijn aandacht.

   1. ...geen idee.., loop hier al de hele week over na te denken...
    Ik heb wel alle andere rebussen opgelost en natuurlijk ook de zin, maar deze nr 6.., geen idee...😳😳

 2. Kan iemand nog een hint geven? Heb alles hier al gelezen maar kom er maar niet uit. Moet je iets vertalen? en moet je 21 zien als hint voor data, of moet je het zien als letter in het alfabet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

Dr Denker 2022 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.

Dr Denker kerstpuzzel 2022

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2021. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr Denker 2021 Eindejaarsknaller

De eindejaarsknaller, 19 beroepsgeheimen, is er weer. Print of download een extra puzzel en help elkaar op weg met tips of hints. Ook is er weer de mogelijkheid je antwoorden te controleren.