Dr Denker sinterklaaspuzzel 2020

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

De Dr Denker sinterklaaspuzzel 2020 uit de weekendbijlage van het Dagblad van het Noorden is er. Het thema van deze Dr Denker is `Dr. Denker pakt uit', in de puzzel zitten dan ook vermoedelijk 40 begrippen die te maken hebben met Sinterklaas.

Proefabonnement DvhN: DvhN proefabonnement bestellen


Antwoorden controleren is ook weer mogelijk:
Antwoordcontrole Dr Denker 2020 Sinterklaas

Hints Dr Denker Sinterklaaspuzzel 2020

Hieronder kun je tips vragen en tips geven voor de rebussen. Let op, antwoorden plaatsen mag niet en tips die zo eenvoudig zijn dat ze noodzakelijk tot het antwoord leiden worden ook niet geplaatst. Deze website, noch ikzelf, hebben enige band met het Dagblad van het Noorden (DvhN) of de bedenker van de Dr Denker. De bedoeling is om samen te kunnen puzzelen en de bekendheid van de rebuspuzzel te vergroten. Veel puzzelplezier toegewenst met de Dr Denker sinterklaasrebussen!

Dit is niet de bedoeling als je tips/hints geeft:

 • woorden die in het antwoord voor komen
 • oplosinstructies
 • te concrete aanwijzingen (niet groen maar ....)

Dit is wel de bedoeling:

 • Subtiele hints bv. over wat niet ter zake doet.
 • Behandel één rebus per reactie
 • Hints in welke sfeer je de oplossing moet zoeken of juist niet (bv. Het is niet om op te eten)

Tips en reacties worden hier op beoordeeld en zijn zodoende niet altijd direct te zien.

De puzzel is te downloaden op Jasper's site: Download

Artikel DvhN: Hier is de Dr Denker hulplijn

Kun je echt op dat ene synoniem niet komen? Synoniemen zoeken

Al uitgepuzzeld? Op de website van Theo Danes nog enkele Sinterklaasrebussen.

Reageren

100 reacties op “Dr Denker sinterklaaspuzzel 2020

     1. Ook met deze hulp lukt het niet. Het stel paarden klopt niet met de eindoplossing. Help!

 1. Vijf vind ik ook lastig. Ik las hierboven: een ander woord voor zo'n streepje, maar dan kom ik er ook niet uit.
  6: waarvan zie je hoeveel?

   1. Nou Jan, dat kwartje is hier echt ver te zoeken voor mij. Bedankt voor je aanwijzingen; ik ga er maar eens een nachtje over slapen.

 2. En ik weet niet of het hier ook mag, maar van INERAG (nr. 2 van de opwarmertjes) weet ik de uitkomst, maar begrijp niet waarom de eerste letter apart wordt gehouden en de rest omgedraaid. Ik zou dan toch een pijl verwachten.

  1. Ik snap wat je bedoelt, ik ben zelf ook bezig een puzzel te maken, maar ik vind het niet per se nodig dit te benadrukken. In principe kun je van alles benoemen in een letterreeks, dat hoef je niet per se te benadrukken. Dat was natuurlijk wel makkelijker geweest, maar het moet ook niet te makkelijk zijn.

 3. De site geeft aan dat 25% "mijn" antwoorde heeft op deze rebus. Betekent dat jij dit nog moet "checken" Roderick? Topsite trouwens!

 4. Ah haha, cool ik ben een spin op het plaatje. Nou, gelukkig ben ik daar niet bang voor. Ik haal ze zelfs weg en zet ze buiten (ook al ben ik een vrouw 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

De Laatste Puzzel van 2023

Naast de bekende Dr Denker puzzel is er ook De Laatste Puzzel van Robert van der Meer. Deze rebuspuzzel is ook zeker de moeite waard. Onder dit bericht mag je per rebus om hints of tips vragen en help je medepuzzelaars ook een handje door deze te geven. Maar geef niet te veel prijs

Dr Denker kerstpuzzel 2023

[:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker kerstpuzzel 2023. Je vindt hier tevens de puzzel/rebussen en het antwoordblad (en antwoordcontrole).[:]

Dr. Denker 2023 Opwarmers

Bijna is het weer zover, enkele weken na Sinterklaas in het weekend net voor de Kerst, de brievenbus klappert al vroeg in de morgen, en de krant met de 40 rebussen kan weer op tafel. Maar voordat het zover is, kunnen we alvast van start. Pak een lekkere warme choco en we kunnen ons alvast