(Nederlands) Dr Denker paaspuzzel 2020

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Reageren

637 reacties op “(Nederlands) Dr Denker paaspuzzel 2020

 1. Is de Dr. Denker paaspuzzel ook ergens te downloaden??
  Als Brabander doe ik altijd graag mee aan deze puzzels, de Dr. Denker kerstpuzzel is ook altijd online verkrijgbaar, maar de paaspuzzel kan ik nergens vinden.

  • Rebus: x
    1. Als dit wordt gelegd door een kip dan zit er meestal wat aan. Datgene kun je als woord in een uitdrukking gebruiken om aan te geven dat je je ergens niets van aantrekt. Echter, je kunt in diezelfde uitdrukking dit betreffende woord vervangen met een ander woord. Dat woord zoeken we.

   1. "Oud" is mijns inziens relatief hier hoor. Een groot deel van de bevolking heeft er nog mee betaald :-).

    In de krant is het niet te zien om welke munt het gaat. Kijk gerust bij de antwoordcontrole voor een duidelijke afbeelding.

    Ik geef dan ook niks weg als ik zeg dat er 2 1/2 op staat. Voor deze munt waren (zijn) diverse woorden in de volksmond.

    • Rebus: 2
    1. Nou, schiet mij maar dood. Ik ben 33 en ik heb echt nooit van die term gehoord. Doordat er een S in moet zitten heb ik het uiteindelijk gevonden. Pfff...... Bedankt iig.

    1. De kleur van de letters is niet belangrijk. De bewuste letter op zich wel. Je ziet wel heel veel letters. Eén woord voor het begrip heel veel en dan de bewuste letter.

     • Rebus: 6
     1. Ik vond dat het plaatje mij niet duidelijk maakte dat de weg ook van belang is. Achteraf ligt dat rotsblok er gewoon midden in natuurlijk.

      • Rebus: 22
     2. Wat ligt daar? Pas de aanwijzing toe. Dan heb je al de helft van de oplossing. Welk koninklijk woord je er van kan maken? waar ligt het?

      • Rebus: 22
      1. Volgens mij staat een van de pijlen verkeerd om, dan zou ik hem logischer vinden. Maar misschien zit er een andere gedachte achter (of is er nog een ander antwoord dat niemand gevonden heeft).

       • Rebus: 23
      1. De hints voor 23 mogen wel iets concreter. Het zijn maar zes letters, en toch passen er kennelijk twee synoniemen met twee gehusselde letters in?!

       • Rebus: 23
       1. Het gaat om rebussen met oplossingen die te maken hebben met het Koninklijk Huis, volgens mij heeft de oplossing van deze rebus 23 betrekking op bepaalde leden van de Koninklijke Familie en niet het Koninklijk Huis. Had deze oplossing al heel snel, kon het helaas niet goed verklaren en kon het ook niet plaatsen binnen het Koninklijk Huis.

        • Rebus: 23
    1. Het gaat bij 31 om de plaats van het symbool tov het vlak. Ik heb het symbool als cijfer geinterpreteerd, en hem er daarom vanaf gehaald.

     • Rebus: 31
   2. Ik kende dit woord niet, door gewoon een aantal woorden op te zoeken die ik al wel gepuzzeld had, maar dus niet kende, kwam ik er achter dat hij goed was.

    • Rebus: 39
    1. Zag het eerst ook niet zo duidelijk maar als je goed kunt zien wat er in de ton hangt en waarvoor dat gebruikt wordt en dan de letters toepassen.

     • Rebus: 27
   3. Ik ben eerst nog even bezig met die van vrijdag 10 april (en eerder), de plaatsnamen dus.
    Een groot aantal heb ik er al goed en het einde van de zin (oplossing) loopt ook goed.
    In het begin weet ik vrij zeker dat ik een aantal plaatsen goed heb, maar met die letters lijkt geen zin te maken.
    Heeft iemand anders hier ook last van?

    Anders wil ik graag weten wie de persoon op plaatje 1 is, die met het kruis erdoor. Misschien helpt dat

    • Rebus: 1 van vrijdag 10 april
     1. Bedankt allemaal, raadsel 1 is ook opgelost. Had Ernie even nie direct herkend 🙂

      Maar met de zin kom ik er nog steeds niet uit.
      Ik heb wel een zin gemaakt, maar dan past de circustent-puzzel er niet bij. Het jaartal 1823 leidt mij naar een bekende plaats, waarvan het dorp er nog een extra -E achter heeft.
      Hebben jullie deze plaats ook bij de circustent?
      Dat is puzzel 4 dus, die levert mij een L op, maar dat past totaal niet in mijn oplossingszin....

      Opmerkingen over de plaatsnaampuzzels bij voorkeur hier: Plaatsnaampuzzels Pasen

      • Rebus: 4 van vrijdag 10 april, de circustent
   4. Het 2e deel van het woord komt snel tevoorschijn als je weet hoe deze dingen heten...maar het eerste deel van het woord kan ik niet verklaren. Totale woord is goed, maar ik vul een woord pas in als ik hem kan verklaren

    • Rebus: 7
   5. Ik moet er nog twee, 12 en 23. Van 23 heb ik al veel hints voorbij zien komen maar zie het niet. Van 12 heb ik nog geen enkele hints gezien.
    Wie heeft hints voor 12 en 23 ?

    • Rebus: 12, 23
    1. Op tafel gebruik je een onderzettertje om te voorkomen dat je het krijgt. Combineer dát met een hemellichaam en verwerk de aanwijzing.

     • Rebus: 18
     1. Ik had nog nooit van die woord gehoord. Op internet is het veel duidelijker dat het glanst. Hoe kan het dat ie glanst en dan achteraan plakken wat voor ding het is

      • Rebus: 26
    1. Het is geen big. En het is ook niet iets met vier.

     Van die meerdere letters M maak je iets anders (op de manier waarop Dr Denker dat vaker doet met meerdere dezelfde letters of cijfers achter elkaar) en wat je daarvan gemaakt hebt voeg je gewoon tussen de letters voor het door.

     Bedenk ook hoe je die + anders kunt lezen.

     R: tip is wel op het randje, gaat richting 'oplosinstructie' zo. Omdat we al een aantal dagen op weg zijn plaats ik hem.

     • Rebus: 38
   6. Ben nog nooit in de bergen geweest , de soort weg lijkt belangrijk, de steen lijkt een kei die in de hoek ligt, maar verder kom ik nergens, graag een wat duidelijkere hint

    • Rebus: 22
   7. Heb alle aanwijzingen gelezen, maar ik heb nog zoveel waar ik niet uit kom
    Graag nog een duidelijke hint voor 1 (...).

    R: 1 rebus per bericht graag, anders loopt het zo door elkaar heen.

    • Rebus: 1, 7, 10, 20
    1. Nr.13 was voor ons ook de laatste. En er zijn heel slechte tips bij.
     Maar hier nog een tip:
     Doe eerst iets met wat er staat, dus iets met een nummer.
     Daarna ga je verder met hoe de letter v er staat en de opdracht in het vak.

     (Duidelijker mag ik vast niet zijn)

     • Rebus: Rebus nr.13
     1. Jammer dat ik 39 niet kan vinden,ik ben 83 jaar en heb de rest met wat hulp van de hints gelukkig wel kunnen oplossen,dank voor de goede tips!!

       1. Het zou kunnen dat je het gezochte woord niet kent. Ongeveer de helft van de Nederlanders kent het woord, ik kende het zelf ook niet maar het op basis van de opbouw wel een vermoeden dat het iets zou kunnen betekenen.

     2. Hi Roderik,

      Klopt het dat rebus 27 niet klopt qua letters? Mijn antwoord daar is goed: (...). Echter het over All antwoord is daar de O van (...).
      Heb je dit al vaker gehoord? Dit is trouwens niet om te plaatsen hoor, aangezien het antwoord er in staat.

      Met vriendelijke groet,
      Andries

      • Rebus: 27
      1. Fantaseer een andere (...) en kijk dan naar de positie van de letter 'v''.
       Waarom dit vervolgens 'goed" begrijp ik niet.

       Het gaat niet om de achtergrond, er is sprake van een verwijzing

       • Rebus: 13
     3. Beste Roderik en alle liefhebbers van deze site, het is me eindelijk gelukt, en alleen dankzij jullie tips, om alle rebussen op te lossen. Vandaag de laatste (nummer 23, hier snapte ik niets van). Ik heb er veel plezier van gehad en ik kijk nu al weer uit naar de volgende grote Dokter Denker puzzel. Het schijnt dat niemand weet wie hij of zij is, maar ik kan me goed voorstellen dat Dr. Denker ook met plezier deze site bekijkt. Weet jij, Roderik, wie hij is?
      Met vriendelijke groet,
      Beppie

      • Rebus: algemeen
      1. Dr Denker. Sinds 2 jaar maak ik de dr. Denker puzzels en het oplossen hiervan lukt steeds beter.
       Is de oplossing van dit jaar al bekend? Zodat ik aan de hand hiervan de rebussen op kan lossen.
       M vr gr
       Tineke

        1. Leuk om te horen, het heeft mij ook jaren gekost om er handig in te worden. Ik denk dat de antwoorden in de weekendbijlage van het DvhN (en LC) staan komende zaterdag. Veelal staat daar ook al min of meer de uitleg bij, dus of er dan nog veel te puzzelen valt...

       • nog 1 te gaan maar het lukt maar niet. ik weet dat het een synoniem is voor ' hoeveelheid' en dan de letter maar kom er echt niet uit. nog andere tips??

        • Rebus: 6

       Leave a Reply

       Your email address will not be published.

       Recente artikelen

       Doordenker Paaspuzzel

       Nog niet uitgepuzzeld, er staan nu na de pasen weer dagelijks Dr Denker rebussen in de krant (Dagblad van het Noorden), maar er is ook nog een Paaspuzzel die je wellicht nog niet kent, de Doordenker Paaspuzzel van Matthijs Zwinderman. Deze vind je hier: https://matth-ijs.nl/paaspuzzel/ Veel puzzelplezier. Hints/tips delen mag maar ik heb zelf ook

       Meester Meesters CORONA-puzzel

       De wereld is een beetje anders momenteel en de Meesters dachten dat een aanvullende vrijetijdbesteding wel op zijn plaats was. Een onverwacht (en niet gepland) idee, vergelijkbaar met een virus dat opeens opdoemt. Wie weet verspreidt de puzzel zich net zo snel? Op afstand overlegden de meesters, een nieuw verschijnsel dat nog wel even stand

       (Nederlands) Dr Denker Paaspuzzel Warming Up 2020

       [:nl]Vraag tips of geef hints voor de Dr Denker prepaaspuzzel 2020 met 15 plaatsnaamrebussen. Vooraf aan Pasen en in tijden van Corona werd er dagelijks een rebus geplaatst, vraag tips en deel hints of controleer jouw gevonden antwoorden met de antwoordcontrole.[:]