(Nederlands) Dr Denker paaspuzzel 2021

Freelance web developer met interesse in AI, robotica, frontend en backend php development.

thumb image
Delen

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Reageren

170 reacties op “(Nederlands) Dr Denker paaspuzzel 2021

   1. Ik staar al heel lang naar de getallen. Er staat een . tussen (ipv , in NL) maar wat ik daarmee kan ... Is er nog een hint te geven zonder het antwoord te verraden? Ik heb al bedacht welke vogel het moet zijn, maar kan niet terugredeneren waarom.

    • Rebus: 11
    1. Eigenlijk geef je je eigen tip. Het is niet NL, maar welk land dan wel? Staat letterlijk voor je neus. En dan snap je de O ook.

     • Rebus: 11
  1. Kijk wat er links en rechts van dat koninklijk figuur stast en ligt in combinatie met de letters. Opschrijven. En war heeft Hij in zijn hand?

   • Rebus: 14
  1. Van de web-editie van mijn krant heb ik een pdf van hoge kwaliteit beschikbaar. Maar is het wel toegestaan dat ik die ergens ter download neerzet?

  2. „De tijd vliegt om”, mopperde Dr. Denker die die ochtend al vroeg uit de veren was. Corona had een grote vlucht genomen, velen bleven ongewild lang in hun nest liggen, vleugellam als ze waren doordat ze nauwelijks even de deur uit konden vliegen. Natuurlijk kwam dit alles niet zomaar uit de lucht vallen, er moest een oorzaak zijn, maar precies welke was men nog steeds aan het uitvogelen. Hoe dan ook, de tijdsbeleving van Dr. Denker was danig in de war en daarover wilde hij graag z’n ei kwijt. Hij was er dus als de haantjes bij toen hij zijn kippetje-de-voorste in het huishouden langs zijn nachtelijke broedplaats zag lopen. ,,Oehoe”, riep hij, niet al te luid om haar niet aan het schrikken maken, ze was nogal opvliegend van aard, maar deze lokroep had geen effect. ,,Ik trippel verder hoor”, kraaide ze kort en verdween. Even dacht Dr. Denker: dit pik ik niet, maar die gedachte kon hij gelukkig al snel de vrije loop laten, een ander idee kwam bij hem omhoog: wat maakt het ook uit, zonder dat je je snavel opendoet komt alles ook wel op z’n pootjes terecht.

   Gans tevreden met deze vaststelling hiphopte hij naar zijn hoger gelegen kooi om zijn bijzondere puzzeleieren te leggen en uit te broeden. Tijdenlang kon iedereen fluiten naar zijn aandacht.

     1. ...geen idee.., loop hier al de hele week over na te denken...
      Ik heb wel alle andere rebussen opgelost en natuurlijk ook de zin, maar deze nr 6.., geen idee...😳😳

      • Rebus: 6
   • Kan iemand nog een hint geven? Heb alles hier al gelezen maar kom er maar niet uit. Moet je iets vertalen? en moet je 21 zien als hint voor data, of moet je het zien als letter in het alfabet?

    • Rebus: 11

   Leave a Reply

   Your email address will not be published.

   Recente artikelen

   Corona

   Dagelijks komt het op ons af, zoveel nieuwe besmettingen en weer meer of minder patiënten op de IC. Maar ja, het aantal positieve tests dat heeft natuurlijk ook te maken met evt. false positives, zeker wanneer er een redelijke foutmarge is en slechts een klein deel van de bevolking ziek is. Ook is testen nu